Една от големите фаворитки, Коко Гоф, претърпя едно от най-неочакваните

...
Една от големите фаворитки, Коко Гоф, претърпя едно от най-неочакваните
Коментари Харесай

След обрат от 4:0: Гоф не спечели нито сет и се сбогува с Доха още в откриващия си мач

Една от огромните фаворитки, Коко Гоф, претърпя едно от най-неочакваните и тежки провали в кариерата си. Световната номер 42, Катерина Синякова, нанесе проваляне над настоящата шампионка на US Open, с резултат 6:2, 6:4.

Началото стартира по проект за представителката на Чехия, като съумя да осъществя пробив още в първия гейм на дуела. Бившата номер 1 при двойките съумя да завоюва още едно подаване от началния удар на американката и съумя да поведе с удобното 4:1. След това обаче равнището на игра на тийнейджърката се подвигна и даже имаше опция да се върне в играта, но Синякова устоя на по-важните точки, съумя да задържи темпото си и да поведе с 6:2.

Добрият тенис за Гоф от втората половина на първия сет се придвижи и във втория. Двете си размениха функциите, като международната 3 бе тази, която се намираше в доминантна позиция. Фаворитката от дуела поведе с 4:0, но тъкмо в този играта й се срина, от което международната номер 42 се възползва чудесно и завоюва шест гейма подред. 

Това е първа победа за Катерина Синякова против представителка от топ 10 от 2022-ра насам, като последният й успех против състезателка от подобен сан още веднъж бе против Коко Гоф, само че на Billie Jean King Cup 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР