Една от двете американски компании, разработващи концепцията за свръхзвуковата транспортна

...
Една от двете американски компании, разработващи концепцията за свръхзвуковата транспортна
Коментари Харесай

Hyperloop е тук: Представиха първата пътническа капсула към свръхзвуковия транспорт

Една от двете американски компании, разработващи концепцията за свръхзвуковата транспортна система Hyperloop, направи една крачка пред съперника си, като показа първата подготвена пътническа капсула. Hyperloop Transportation Technologies (HTT) я сподели тази седмица в Испания и следва да я показа още във Франция, където има база.

Капсулата е с дължина от 32 метра и тежи 5 тона. Наречената Quintero One може да транспортира сред 28 и 40 пасажери. От компанията изясняват, че те ще се движат в капсулите под налягане върху магнитна възглавница.

Quintero One ще се движи благодарение на линеен индукционен мотор, като разполага с акумулаторни акумулатори. Това прави транспортната система безшумна и екологична.

" Нашата система е проектирана, тъй че по една капсула да отпатува на всеки 40 секунди, като те ще се движат с оптималната скорост от 1223 км/ч. Тя може да транспортира по 164 000 пасажери дневно, когато доближи цялостен потенциал ", разясняват от HTT.

В началото на предходната година компанията удостовери, че ще отвори база за осъществяване на проби и създаване на технологии във френския град Тулуза.

Междувременно преди месец конкурентната й Hyperloop One разгласи, че е подписала публично съглашение с държавното управление на европейската страна за отварянето на център за създаване и тестване на технологии в Андалусия.

Базата ще се намира в малко селце наоколо до град Малага, излиза наяве от формалното известие на компанията.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР