Една обиколка на „Нюрбургринг“ е много по-лесна за хиперколатаПодобно на

...
Една обиколка на „Нюрбургринг“ е много по-лесна за хиперколатаПодобно на
Коментари Харесай

Защо Bugatti Chiron не става за McDonald's?

Една обиколка на „ Нюрбургринг “ е доста по-лесна за хиперколата

Подобно на постоянното хранене в McDonald's, колите стават все по-дебели и по-дебели. Това е изключително правилно, в случай че би трябвало да поставите в тях W16 мотор с 4 турбокомпресора. Добавете задвижване на всички колела, 100-литров контейнер за гориво и 420-мм предни и 400-мм задни дискови спирачки, с цел да разберете за какво Bugatti Chiron е толкоз необятен, написа.

Популярният водещ Мат Уотсън от канала Carwow се опита да се оправи с това, което е една от най-трудните „ писти “ в света за хиперколата - McDonald's Drive Thru (гишето за поръчка от шофьорите). Той трябваше да си поръча нещо в ресторанта за бързо хранене, без да слиза от автомобила, като внимава да не закачи някой от детайлите по каросерията и окачването. За задачата беше определено заведение във Франция, а Уотсън не беше самичък в начинанието си, като получаваше директиви от основния тест-пилот на Bugatti – Анди Уолъс.

С естествена кола цялото „ упражнение “ ще отнеме секунди, само че в тази ситуация с дългоопашатото Bugatti Chiron Super Sport това се оказа изнервящо прекарване, което продължи няколко минути. Което в действителност е изцяло разбираемо, защото Chiron Super Sport е внушително необятен - 2183 мм, в случай че включите страничните огледала.

Фактът, че хиперколата има едни от най-дебелите гуми поставяни в миналото на сериен автомобил (размери 285/30 R20 начело и 355/25 R21 на задната ос). Както при всяка друга високопроизводителна машина, тази също има система за покачване на носа за малко по-голям луфт. Това дава на Chiron SS луфт от 125 мм начело и откъм гърба, което е доста повече, в сравнение с когато е притиснат в режим на оптималната скорост - 80 мм начело и 89 мм откъм гърба.

Повреждането на едно от тези магнезиеви колела не е за хора със слаби сърца, защото сме сигурни, че поправката им коства цяло положение. Фактът, че седи толкоз ниско, прави много мъчно да поръчате в McDonald's Drive Thru, защото сте надалеч от микрофона.

В последна сметка хиперколата съумя да излезе без никакви драскотини по колелата или каросерията, само че лиши известно време. След това обаче Уотсън изкара автомобила на автомагистрала, където в действителност да усети мощността на тези 1600 к.с. под капака.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР