Една история за силата на духа. 90-годишната Радка Ташева откри

...
Една история за силата на духа. 90-годишната Радка Ташева откри
Коментари Харесай

90-годишната баба Радка от Варна откри самостоятелна изложба

Една история за силата на духа. 90-годишната Радка Ташева откри независима галерия. Тя стартира да рисува едвам преди няколко месеца, само че към този момент открива първата си експозиция.

" Веднъж ми хрумна да набера цветя. Набера ги, набера ги, занеса ги у дома. И си споделих " От тези цветя в този момент ще създадем една картина ", споделя за вдъхновението си Радка Ташева пред NOVA.

И по този начин от една, скоро картините на баба Радка станали 80. Изложбата е подредена в непретенциозно ателие във Варна. Не толкоз скромни обаче се оказват уменията на художничката, която съумява да нарисува картините.  За куратор на изложбата на помощ идва внучката ѝ Ралица, която преди години се прибира от Италия, с цел да се грижи за баба си.

" Тази обич към изкуството, аз мисля, че тя е имала постоянно. Защото това е един доста любопитен човек. Това е един човек, който всяко нещо, което е пипнал, то е станало нещо скъпо ", споделя Ралица Георгиева, внучка на баба Радка.

Така на 90 години баба Радка сбъдва фантазията си да рисува цветя. И споделя, че любовта ѝ към тях е още от дете. Друга от фантазиите на художничката е да продаде най-малко една от своите картини.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР