Една история за добрината - така може да опишем следващата

...
Една история за добрината - така може да опишем следващата
Коментари Харесай

Ранен щъркел откри своите спасители ВИДЕО+СНИМКИ

Една история за добрината - по този начин може да опишем идната обстановка.

Жена разкрила ранен щъркел и решила да му помогне. Състоянеието на птицата било неприятно - едното й крило висяло, човката била цялостна с изсъхнали семена и едвам се държала на краката си.

Кремена Краева ведната подала сигнал до Регионална инспекция за опазване на околната среда, само че и да направи каквото може.

Тя решила да пази щъркела, който обикалял по улиците на село Тънково. Потърсила и вода, с която на напои птицата.

В няколко къщи получила отвод, само че по този начин срещнала жена, която се отзовала и донесла кофа с вода.

Поради здравословни аргументи би трябвало да се вардя от ухапвания, одрасквания и всевъзможни рани. Тя без да се замисли, взе щъркела и го качи в колата ми. Много самоуверено постъпи, макар че той тракаше с клюн. Пуснах го в двора на къщата ни, пи вода и се съвзе, написа Краева.

После повикали и ветеринар, който прегледал щъркела. Оказало се, че е нужна интервенция.

И по този начин - птицата се оказала на несъмнено място при спасителите си.

Вижте цялата история, споделена от Кремена Краева:

Днес, до момента в който пътувах през Тънково, видях на пътя ранен щъркел - крилото му висеше, човката му беше цялостна със засъхнали семена, краката му трепереха, допускам беше и обезводнен. Позвъних в Регионална инспекция за опазване на околната среда, записаха ми телефона и имената и споделиха, че ще се свържат с мен.

Щъркелът ходеше по улицата и останах да го вардя, пристигна ми на разум да помоля, някой от живеещите на улицата хора да го приберат в двора, до момента в който дойдат специалистите да го вземат, в няколко къщи ми отхвърлиха....в един миг пристигна дамата от фотосите с една кофа вода да го напои животинчето.

И тук е моментът, в който желая да изкажа признателност и удивление към тази жена - Ваня се споделя. Поради здравословни аргументи би трябвало да се вардя от ухапвания, одрасквания и всевъзможни рани. Тя без да се замисли, взе щъркела и го качи в колата ми. Много самоуверено постъпи, макар че той тракаше с клюн. Пуснах го в двора на къщата ни, пи вода и се съвзе.

Извикахме ветеринар, който го прегледа и сподели, че би трябвало да му се направи интервенция с анестезия, пирони и скоби, което нямаше по какъв начин да стане на място. За през нощта щъркелът е спретнат в къщата, на следващия ден заран ще го пусна на двора.

Обаждане от Регионална инспекция за опазване на околната среда към момента не съм получила.....



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР