Една история за благодарността - да се изгубиш, но да

...
Една история за благодарността - да се изгубиш, но да
Коментари Харесай

Среща със спасителите: Младежи помогнаха на възрастен мъж да се събере със семейството си

Една история за благодарността - да се изгубиш, само че да те намерят непознати хора на повече от 80 километра от вкъщи. Христиания Червенкова и Рени Христова срещнаха спасителите и избавените.

В 4 часа сутринта, мрачно и смразяващо студено, Георги Раденков вижда човек, паднал в снега край пътя в Берковица.

Мъжът не се замисля и стопира с автомобила си. „ Човешко е да окажеш помощ в подобен миг “, споделя той. Секунди съмнение и автомобилът стопира. Това е и моментът, който преплита орисите на четирима другари от дребен град в полите на Балкана и един чужд мъж от столицата, който те могат да нарекат дядо.

Преди седмица 83-годишният Григор Миронов напуща дома си, без ключ и телефон и без да каже на никого. Близки споделят, че са били доста обезпокоени, търсели мъжа на всички места, само че по този начин и не го разкрили.

Семейството търсят дядо Григор на всички места в квартала, само че без триумф.

Въпреки че възрастният мъж страда от деменция, не е изчезвал до момента. Близките му неотложно алармират полицията и стартират да чака. „ Истината е, че се молихме за най-доброто… и то ни се случи “, споделя дъщерята на дядо Григор – Диана.

Посред нощ изгубеният Григор е открит, само че надалеч от вкъщи си. Спасен е от измръзване от непознатите Виктория, Кристина, Георги и Благовест. „ Видяхме, че е беззащитен. Той беше на земята, лежеше и като го вдигнахме, якето му беше толкоз студено “, споделя Георги.

Обърканите отговори предизвикат младежите неотложно да отидат в полицията, дружно с потърпевшия дядо. Така схващат, че мъжът в неволя е разгласен за търсене. Така схващат, че дядо Григор даже не е от Берковица, а чак от София.

А на километри разстояние, в дома на семейство Миронови, Недка се надява брачният партньор й да се прибере жив и здрав.

Остава мистерия по какъв начин сам дядо Григор е съумял да пропътува 87 км. Успял е с метрото да стигне до гарата, само че там следите се губят.

Вероятно у възрастния мъж надвива инстинктът да се върне в родното си село Мездрея.

Семейството на дядо Григор ни потърси, с цел да благодари в ефира на bTV на младежите, които не подминаха нещастието на чужд човек в неволя, а се стопираха и помогнаха в точния момент. „ Това беше най-хубавият подарък – да събереш още веднъж едно семейство. Много съм щастлива “, споделя Кристина.

А брачната половинка на дядо Григор – Недка споделя, че й се е върнала вярата й в положителното.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР