Една истинска междузвездна битка.... с бюрокрацията. След години, изкарани в

...
Една истинска междузвездна битка.... с бюрокрацията. След години, изкарани в
Коментари Харесай

Междузвездна битка: Полски журналист промени името на сина си на Йода

Една същинска междузвездна борба.... с бюрокрацията. След години, изкарани в борби с полската държавна администрация, един татко съумя да промени името на сина си на Йода. Дали силата в действителност е с 8-годишното момченце, споделя Джанан Дурал.


Запознайте се с Игор Йода Стажевски - към този момент няколко дни той публично се споделя по този начин, въпреки и през целия му живот фамилията да го назовава Йода. Да, кръстен е на мъдрия и фамозен майстор-джедай.
Войчек Стажевски, татко на Игор Йода: През далечната 79-а година татко ми ме заведе на кино. Гледахме епизод IV от " Междузвездни войни ". Спомням си по какъв начин залата потъна в мрак, а след това на екрана се появиха надписите.... към момента това е измежду най-милите ми мемоари.
Войчек - публицист по специалност и разпален почитател на " Междузвездни войни ", още при раждането желал синът му да има второ име Йода, само че се страхувал от административните спънки. А когато се опитал да го впише по този начин, изначало получава отвод - не можело детето да бъде кръстено на ниско, зелено дребосъче. Но в последна сметка Варшавската община склонила.

Каражина Клосинска, Полски езиков институт: Йода е доста мощен и умен воин. Защо пък като кръстиш детето си на кино воин, да не му пожелаваш да наследи неговите качества.
Неотдавна полските управляващи одобриха закон, който задължаваше родителите в Полша да избират имена от съответен лист. Мярката бързо беше анулирана, само че да кръстиш детето си с извънредно име, към момента е същинско премеждие.

Войчек Стажевски, татко на Игор Йода: Когато получих писмото за смяната на името, не можех да допускам. Надявам се синът ми да се гордее със своето извънредно име, всички да видят какъв брой широкоскроени сме аз и майка му и самият той да бъде подобен.
Колкото до дребния Игор Йода - несъмнено, той е разпален почитател на сагата на Джордж Лукас. Оказа се и че не е единтвеното поляче с име, въодушевено от " Междузвездни войни " - тази година са родени и две момиченца, кръстени на принцеса Лея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР