Една истинска легенда на световния футбол си отиде. Модел за

...
Една истинска легенда на световния футбол си отиде. Модел за
Коментари Харесай

Отиде си една легенда на световния футбол

Една същинска легенда на международния футбол си отиде. Модел за великодушие и морал. На 86-годишна възраст ни напусна Сър Боби Чарлтън. В страхотната си кариера той има международна купа от Световното 1966, седем трофея с Манчестър Юнайтед, измежду които и един от КЕШ. Носител е на “Златната топка ” (1966 г.) и голям брой самостоятелни награди.

 Снимка: БГНЕС / EPA/KIMIMASA MAYAMA

Той беше измежду пасажерите на злощастния полет с тима на Манчестър Юнайтед, който катастрофира на летището в Мюнхен през февруари 1958 година. Тогава Боби Чарлтън оцеля, само че 23 други пасажери, измежду които 8 футболисти на “червените дяволи ”, изгубиха живота си. Боби Чарлтън беше последният останал жив оживял от въпросния случай.

 Снимка: БГНЕС / EPA/ADAM VAUGHAN

Почти цялата му кариера мина в Манчестър Юнайтед, за който осъществя 249 гола в 758 дуела. За националния отбор на Англия той взе присъединяване в 106 мача, в които вкара 49 попадения. Негов беше головият връх с екипа на “трите лъва ” в интервал от 45 години – от 1970 до 2015 година

След края на кариерата си той изкара 39 години като член на Борда на шефовете в Манчестър Юнайтед. Впечатляващото при него е, че за целия си стаж (над 20 години) на зеления килим той има едвам два жълти картона.

 Снимка: БГНЕС / EPA/Alejandro Garcia

Невероятния английски състезател беше почетен в доста от европейските дуели през уикенда. Това е явен индикатор за отношението на света към белегът, който остави Чарлтън във футболните среди.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР