Една година условно с тригодишен изпитателен срок получи Веселин Пенгезов,

...
Една година условно с тригодишен изпитателен срок получи Веселин Пенгезов,
Коментари Харесай

Веселин Пенгезов беше осъден на една година условно за злоупотреба с финансови средства

Една година условно с тригодишен изпитателен период получи Веселин Пенгезов, оповестява БГНЕС. Той беше приет за отговорен, че като ръководител на военно-апелативния съд не е упълномощил социална поръчка, поради която е спряно финансиране по оперативна стратегия „ Административен капацитет”.

Останалите подсъдими по делото, привлечени като помагачи и съучастници на Пенгезов, бяха оправдани, като съдът употребява механизма за отминалост на действието, а при други липсваха доказателства, които да потвърждават по неоспорим метод виновността и съучастието им.
Започна делото против Пенгезов за корист с евросредства Пред съда ще се яви и някогашният началник на кабинета на Пламен Орешарски - Мария Дивизиева
Заедно с Пенгезов бяха подсъдими и други шестима, които бяха упрекнати за това, че показали погрешни данни пред ОПАК, с цел да получат пари по европроект. Те бяха оправдани.

„ Тотално недоумение на закононарушението по член 387. Тотално недоумение на текста. Щетите са възобновени. Неверифицираните суми от Министерството на финансите са възобновени. Каква вреда е настъпила? “, съобщи той и добави, че ще апелира присъдата. „ Целта е реализирана. Все отново някой трябваше да бъде наказан по цялото дело, тъй като всички останали са оправдани. Делото се водеше поради мен и против мен. То беше поръчка от Делян Пеевски и Сотир Цацаров “, разяснява Пенгезов.
Пенгезов: Ще осъдя страната Делото против него и Мария Дивизиева стигна до правосъдна фаза
От Софийската градска прокуратура бмислят да стачкуват решението.

Разследването стартира през 2010 година, само че в продължение на четири години се води против незнаен причинител. Едва при започване на април 2015 година обвинителният акт против Пенгезов влезе в съда. В началото упрекнатите в съучастничество бяха седмина души, само че в края на 2016 година обвиняванията против шефката на кабинета „ Орешарски “ Мария Дивизиева паднаха поради изтекла отминалост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР