Една година сред старта на ваксинацията България остава най-слабо имунизираната

...
Една година сред старта на ваксинацията България остава най-слабо имунизираната
Коментари Харесай

Една година сред старта на ваксинацията България остава най-слабо имунизираната страна

Една година измежду старта на имунизацията България остава най-слабо ваксинираната страна. По данни на Европейския център за надзор и профилактика върху болесттите 32,4% от възрастното население на България е изцяло ваксинирано при 79,1% приблизително за Европейския съюз.

От началото на имунизационната акция у нас с изцяло приключен имунизационен курс са 1 897 946 души, сочат данните на Националния информативен портал за COVID-19.

251 961 българи са си сложили бустерна доза.

Преди дни, в опит да насърчи имунизацията, държавното управление разгласи нова стратегия, отнасяща се до възрастните хора над 65 години.

Предвижда се еднократен паричен тласък от 75 лв. за всички пенсионери, които стартират имунизационния си курс с една доза в идващите месеци; за пенсионерите, които към този момент имат две дози и си слагат трета, както и за хората над 65 години с три сложени дози.

По калкулации на държавното управление, в случай че през януари и февруари се имунизират 300 000 възрастни българи, това би облекчило лечебните заведения с към 3000 кревати при нова вълна на ковид.

Дни преди празниците у нас стартира и слагането на ваксини на деца от 5 до 11 годишна възраст.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР