Една година лишаване от свобода с 3-годишен срок на изпитание

...
Една година лишаване от свобода с 3-годишен срок на изпитание
Коментари Харесай

Предприемач е с условна присъда за неправомерно получени близо 2500 лева по проект

Една година отнемане от независимост с 3-годишен период на тестване е присъдата за 37-годишен притежател на заведение, оповестиха от Окръжен съд – Добрич. Мъжът се е признал за отговорен, че от април до юли 2016 г.е показал погрешни документи пред дирекция „ Бюро по труда “ в Каварна, вследствие на което е получил 2418 лева по план, финансиран от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ и съфинансиран от Европейския съюз.
Той се присъединил в плана „ Нова опция за младежка претовареност “ и наел на трудов контракт като сервитьорка млада жена против заплата от 450 лева Служителка на компанията му е била избрана за ментор на наетата сервитьорка, за което ѝ е плащано спомагателна сума в размер на половин минимална работна заплата, а парите са предоставяни от бюджета на плана.
Но няколко дни след назначението си, сервитьорката решила, че не ѝ подхожда тази работа. Не харесала и позицията на барман и поискала да напусне. Тогава подсъдимият ѝ предложил да я обезпечава, без тя да работи е и младата жена приела.
От своя страна предприемачът подал четири претенции за заплащане по плана, съпроводени с отчетни документи, в които посочвал погрешни данни, че сервитьорката работи в заведението му и е обучавана от ментор. В схемата присъединил и майка си, която работела като счетоводител на компанията била упълномощена да подписва и получава документите, касаещи активността на сдружението.
Подсъдимият към този момент е възстановил непозволено получените 2418,72 лева Той ще би трябвало да заплати и разноските по делото разходи от 413,22 лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР