Една година блокиране заради Covid-19 струва на британската икономика 251

...
Една година блокиране заради Covid-19 струва на британската икономика 251
Коментари Харесай

Една година блокиране струва на британската икономика 251 млрд. паунда

Една година блокиране поради Covid-19 коства на английската стопанска система 251 милиарда паунда- еквивалентът на цялата реколта в югоизточната част на Англия или съвсем два пъти повече от тази на Шотландия. Това оповестява БГНЕС, като цитира отчет на Центъра за стопански и бизнес проучвания.

Експертите са открили, че цялата страна е претърпяла големи вреди от рестриктивните мерки на активността от началото на първото национално заключване, като някои по-бедни райони са потърпевши най-силно.

Консултантската компания счита, че разликата сред север и юг ще се усили, в случай че държавното управление не предприеме ограничения, с цел да подсигурява, че по-неблагополучните елементи на Обединеното кралство няма да поемат непропорционално икономическите загуби, породени от пандемията, написа „ Гардиън ”.

 Протест против политиките на блокировки и акцията за Covid имунизиране в Лондон, 20 март 2021 година

Потреблението е намаляло, бизнесът към момента е затворен и доста хора са останали без работа. Допълнителни ограничавания за някои региона прибавиха районни вариации към икономическото им положение, сочи изследването.

Тези фактори, наред с доста други, доведоха до големи разноски за стопанската система на Обединеното кралство, в допълнение към опустошителната цена на хиляди изгубени човешки животи.

В безусловно изражение загубите в Лондон са най-високи спрямо останалите райони и възлизат на 51,4 милиарда паунда изгубена активност, следвани от тези в югоизточната и източната част на Англия – надлежно, 34,7 милиарда и 26,6 милиарда паунда.

 Протестиращи младежи в Лондон издигат знак с надпис „ Спрeте новото обикновено “ - 20 март 2021 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР