Една четвърт от необходимите квоти за работата на ТЕЦ „Марица

...
Една четвърт от необходимите квоти за работата на ТЕЦ „Марица
Коментари Харесай

Една четвърт от необходимите квоти за работата на ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД вече са закупени


Една четвърт от нужните квоти за работата на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ ЕАД към този момент са закупени, а до 21 декември „ Български енергиен холдинг “ ЕАД ще купи всички останали. Това ще даде сигурност за бъдещето на централата и на „ Мини Марица-изток “ ЕАД, които я доставят с въглища. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова осведоми за това членовете на КНСБ от комплекса, които през днешния ден стачкуват в отбрана на работните си места. Министър Петкова е на мястото на митинга в Раднево, с цел да се срещне с работещите миньори и енергетици.

„ Уверявам ви, че „ Мини Марица-изток “ и Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ изрично имат бъдеще, тъй като страната е на мястото си и подхваща нужните ограничения за тяхната работа “, сподели Петкова пред служащите. Тя бе безапелационна, че съкращения на личен състав в сдруженията няма да има. „ Без централите в маришкия басейн българската електроенергетика не може да действа обикновено. Те са стратегически обекти от енергийната инфраструктура на страната и от националната ни сигурност “, безапелационна бе Петкова.

Тя осведоми присъстващите, че Министерството на околната среда и водите работи за даване на безсрочна дерогация на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ ЕАД. „ Това значи, че централата дава отговор на актуалните екологични правила и може да продължи да работи “, разясни енергийният министър. В края на м. ноември изтича срокът за публично разискване на новите сложни разрешителни, с които се дава дерогацията.

Министър Петкова срещна участниците в митинга и с формалната позиция на страната за идния конгрес в Катовице, обвързван с климатичните промени. Позицията, утвърдена от Министерския съвет, гласи, че България изрично не поддържа по-амбициозни цели, свързани с въглеродните излъчвания.

Енергийният министър напомни също, че България оспори решението на Европейската комисия от април 2017 година, обвързвано със завишаване на екологичните правила за огромните горивни съоръжения. В момента нашата страна и Полша водят дело против Европейска комисия. В умозаключение Петкова увери работещите миньори и енергетици от маришкия басейн, че държавното управление осъзнава значимостта на целия комплекс и поставя всички нужни старания за обезпечаване на безпроблемната му работа в бъдеще.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР