Една четвърт от анкетираните от PwC работници очакват да сменят

...
Една четвърт от анкетираните от PwC работници очакват да сменят
Коментари Харесай

Голямото напускане: 25% от служителите планират да сменят работата си - ето каква заплата искат младите българи

Една четвърт от интервюираните от PwC служащи чакат да сменят работата си през идващите 12 месеца, по отношение на 19% през 2022 година. Причината за това е, че от ден на ден остават без пари в охлаждащата се стопанска система, до момента в който би трябвало да се оправят с инфлационния напън, оповестява Reuters.

На този декор , в България преобладаващата част от работещите хора   сред 18 и 35 години чакат в близката една година мечтано заплащане от 4000 лв.. Това разясниха за Money.bg от българския офис на компанията за онлайн изследвания JTN, които организираха анкета за трендовете в настройките на младите българи във връзка с бъдещето им в персонален и професионален проект.

" Голямото овакантяване "

Въпреки че така наречен " Голямото овакантяване " продължава, към 42% от чиновниците, интервюирани от PwC в тяхното изследване за световната работна мощ, споделят, че възнамеряват да изискат нарастване на заплатата, с цел да се оправят с по-високите разноски за живот, по отношение на 35% предходната година.
 Да се пенсионираш на 40 години финансово самостоятелен и сполучлив: един образец от България
Да се пенсионираш на 40 години финансово самостоятелен и сполучлив: един образец от България

ИТ експертът Александър Попов намира своята формула за триумф и я споделя с читателите на Money.bg

Около 46% от респондентите в, което интервюира 54 000 служащи в 46 страни, настояват, че семействата им се затрудняват да заплащат сметки всеки месец, или че не могат да заплащат сметките през множеството време.

" С продължаващата икономическа неустановеност виждаме световна работна мощ, която желае повече възнаграждение и повече смисъл от работата си ", разяснява Бхушан Сети - световен водач на практиката за хора и организации на PwC.
 Снимка 608711
Източник:

Около 38 на 100 споделят, че имат пари в остатък в края на месеца, което е спад от 47% предходната година. Приблизително един на всеки петима работи на няколко работни места, като 69% от тях споделят, че го вършат за спомагателен приход.



" Твоето БЪДЕЩЕ " е обща платформа на Webcafe.bg и Money.bg за кариерно развиване, която свързва гениите с бизнеса.

Целта, фирмената просвета и приобщаването също остават основни за паниките на чиновниците, демонстрира изследването.
 Време е за отмора! 4 изгоди от паузите по време на работа и по какъв начин да ги вършиме
Време е за отмора! 4 изгоди от паузите по време на работа и по какъв начин да ги вършиме

Мнозина са не запомнили, само че хората не са роботи и е потребно понякога да освежим главите и ръцете си

Каква заплата чакат младите българи?

За разлика отпреди няколко години, през днешния ден младите българи между 18 и 35 години ценят труда си много повече и дефинират месечна заплата от 1000 лв. като прекомерно ниска , с цел да стартират работа. Като мечтано заплащане в близката една година множеството показват мечтано заплащане от малко над 4000 лв. (след данъци).
 Снимка 571983
Източник:

Това показва  за трендовете в настройките на младите българи във връзка с бъдещето им в персонален и професионален проект. Прави усещане, че упованията на дамите във връзка с заплащането са сред 14% и 36% по-малки от тези на мъжете. 

Адекватната заплата е посочена като най-съществен фактор за комфорт на работното място от 68% от интервюираните. След това идват приятната и другарска работна среда (45%), добър баланс работа - персонален живот (43%) и гъвкаво работно време (41%).

Всеки втори от интервюираните твърди, че би се завърнал да живее в родния си край, в случай че му бъде препоръчано съответно работно място. 43% от запитаните възнамеряват да започват лична компания , тъй като считат, че е по-перспективно от това да са чиновници, а 26% настояват, че избират да са инфлуенсъри пред работа на заплата.

Младите хора на възраст 18-35 години чакат, че работодателите и страната би трябвало да се схванат за работещи способи за реализиране на съответно възнаграждение (общо 70%). Общо 85% не усещат, че могат да разчитат на страната за сигурност при загуба на работоспособност или за пенсия.

Най-сериозните упования към страната са за реализиране на стопански напредък и положително качество на живот в страната. Хората под 35 години са очевидно по-готови да поемат персонално отговорност и да се нагърбват със задания отвън тясно персоналния си интерес.
 Средната заплата в България приближи 2000 лв., в София - още повече
Средната заплата в България приближи 2000 лв., в София - още повече

Къде нарастването на парите е най-осезаемо?

Добрата вест: голямото болшинство (92%) виждат идващите си 5 години в България

На този декор от PwC прецизират, че световно служащите, които изпитват финансови усложнения, са по-малко способни да се оправят с провокациите на бъдещето, в това число вложение в насърчаване на нови умения и адаптиране към възхода на изкуствения разсъдък.

Сред интервюираните чиновници, които се оправят по-добре финансово, повече от една трета споделят, че изкуствения разсъдък ще усъвършенства тяхната продуктивност, до момента в който една четвърт чакат ИИ да сътвори нови благоприятни условия за работа.

По-младите служащи, в това число поколението Z и милениалите - хора, родени след 1981 година, чакат да видят позитивно влияние от изкуствения разсъдък върху кариерата си през идващите 5 години.

" " се осъществя в партньорство с,,,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР