Едмонд Назарян влетя с гръм и трясък в световната сцена

...
Едмонд Назарян влетя с гръм и трясък в световната сцена
Коментари Харесай

Назарян е новото чудо на борбата

Едмонд Назарян влетя с гръм и тропот в международната сцена на битката, откакто още при дебюта си при мъжете стана безапелационно европейски първенец. Българинът победи на шампионата в Рим в неолимпийската кат. до 55 кг, само че не това е най-важното. Просто той сподели, че ще върви решително по стъпките на татко си и ще жъне триумфи в класическия жанр на битката. А за българите, че ще го прави не за Армения, а за нашата татковина. Зад гърба си младият гений към този момент има 6 медала от огромни шампионати, от тях 3 европейски трофеи - 2 при кадетите.

Назарян младши е роден и израснал точно в България, като постоянно е бил с именития си татко в залата. Предаването на победния дух е доста значима част от триумфа, само че 90% обаче е работата. Без тренировки, колкото и да си надарен, нищо няма да се получи. При Назарян се случват нещата очевидно поради труда, който поставя. Тийнейджърът в действителност донесе първа купа за мъжката ни битка от огромно състезание след 3-годишна суша.

Включихме го на подбив в състава

с цел да натрупа опит, а той стана първенец. С тези думи носителят на две олимпийски трофеи Армен Назарян изрази вълнението си към триумфа на сина си. Назарян в действителност не изпуска от очи наследника си, тъй като последните години е треньор на националния мъжки тим в класическия жанр. " Радвам се, че той има воля, каквото множеството хора нямат. Той би трябвало да продължи да се бори, с цел да стане международен и олимпийски първенец. Еди към момента е дете, на 18 години, а към този момент е първенец при мъжете. И тук към този момент ме задмина - аз завоювах първия си орден на 19 години. Бори се до дъно, прави и моята коронна хватка " центур ", която ми е донесла доста победи ", добавя таткото. Той е повторен олимпийски първенец, троент международен и четирикратен европейски първенец, като първата му олимпийска (Атланта 1996) и 2 от евротитлите са за Армения.

Талантливият му наследник се готви по ексцентричен метод. Той

обича да играе шах

и счита, че това му е от огромна изгода.

" Шахът тренира експедитивност на мисълта, а в нашия спорт точно това би трябвало да използваш, както и да имаш здрава душeвност. Обичам да ставам първенец. Това е в кръвта ми. Предаде ми го татко ми ", споделя Еди и признава, че е отпътувал за Вечния град с единствената цел да натрупа опит. " В началото на шампионата и треньорите ми нямаха огромни упования. А моят татко ми споделяше: Спокойно, ти си при мъжете, идваш, с цел да правиш битки. Затова потеглих освободено, без напрежение - не бързах и не рискувах, само че имах своя тактичност. Именно това ми беше преимуществото пред останалите, които бяха по-големи и по-опитни от мен. Давам всичко от себе си и се получава. Нямам терзания. Излизам и демонстрирам каквото съм работил на тренировките, просто го модернизирам. Направих първата стъпка при мъжете. При дебюта си станах първенец. Това е огромна наслада ", съобщи още Еди Назарян.

Наред с битката той обръща огромно внимание и на ученето. Тази година приключва приблизително обучение в учебното заведение към Руското посолство, а след това счита да следва право или стопанска система. В свободното си време, което не е толкоз доста, Назарян играе и футбол. Често гледа бокс и модерните в последните години бойни спортове. Еди има и по-малък брат Гриша. 15-годишният младеж е кръстен на Гриша Ганчев, който преди години докара Назарян в България. Гриша Назарян също е тръгнал по стъпките на баткото и таткото. Най-малка в многолюдното семейство е 13-годишната Инеса, кръстена на майка си Инга - някогашна актриса и " Мис Армения ", а в този момент отдава всички сили към грижите за децата си. Навремето Инга е била срещу децата й да се занимават с битка и даже не гледа изявите на синовете си на тепиха.

Твърде евентуално Едмонд Назарян да не получи късмет за изява за Олимпиадата в Токио през лятото. Олимпийската категория е до 60 кг и в нея титуляр е 35-годишният Иво Ангелов, който ще се бори за олимпийска квота евентуално за последно в кариерата си.

Пред Еди обаче е бъдещето и евентуално ще е по-добре да не взе участие в японската столица, а да продължава да натрупа опит.

Защото компликациите за него стартират

Едно е никой да не знае за теб, друго е погледите с упования да са ориентирани към първенеца. А Еди е едвам на 18 и пред него има най-малко 15-годишна кариера. А тя ще е обещаваща, тъй като в Рим той натръшка международни и европейски първенци. Тийнейджърът освен ги отхвърли, а го направи в стила на татко си. На този свят няма нищо инцидентно, тъй като в кръвта му тече шампионска кръв.

Еди събра небрежно погледите не толкоз с успехите си, колкото с удивителната си техника и душeвност, която прави мачовете му зрелищни. Първите си две срещи във Вечния град той завоюва с механически туш, за по-малко от 2 минути, а на полуфинала тушира международния и европейски първенец за 2018 година Елданиз Азизли (Азер), като едно от хвърлянията му бе определено за най-хубаво от Международната федерация по битка (UWW).

Пъпната шнур на Назарян младши предстоящо е хвърлена под тепиха. Но Еди не се захваща толкоз елементарно с битката, като редува футбол, плуване, гимнастика, карате, само че нито един от тези спортове не съумява да го грабне. Първоначално и битката също му се вижда скучна, само че след известно време той се замисля какво в действителност му се прави. Назарян първо се захваща със свободния жанр, както е тръгнал и татко му, само че още 10-годишен се мести в класическия, а за тренировките в Славия е сменял по два рейса, до момента в който се добере до залата.

Наскоро той дори към този момент направи нещо, което се счита за обикновено за връстниците му. Назарян за пръв път стъпи в дискотека - купонясва до зори в Студентски град, празнувайки справедливо спечелването на европейската купа.

Еди има и проблем с името

тъй като противниците му излизат респектирани, откакто научат, че е наследник на популярен герой. " Някои, когато схванат, се плашат, а други желаят да победят сина на Армен Назарян. Не мога да им го разреша, постоянно пазя името на татко си. Той доста ме стимулира, нахъсва. А и след време ми се ще да върна златния олимпийски орден във семейството ", признава Еди. Думите му демонстрират мощната му воля, а и това, че в никакъв случай не се отхвърля.

Баща му пък предвижда, че идващите 8 години огромният му наследник ще донесе купища медали на България. Стига да е здрав и твърдоглав. Голямата цел е златен олимпийски орден. Последният в битката за България донесе точно Назарян старши в Сидни 2000.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР