Едмонд Назарян стана европейски шампион още при дебюта си при

...
Едмонд Назарян стана европейски шампион още при дебюта си при
Коментари Харесай

Европейска титла за Едмонд Назарян

Едмонд Назарян стана европейски първенец още при дебюта си при мъжете. Синът на легендата Армен Назарян се окичи със златото на шампионата в Рим в неолимпийската категория до 55 кг. На финала 18-годишният герой победи безапелационно Виталий Кабалоев със 7:3 точки. Така Еди детронира руснака, който е първенец от предходната година.

А след триумфа 18-годишният гений означи триумфа със задно салто, запазена марка на неговия прославен татко.

Преди решителната битка синът на двукратния олимпийски първенец реализира 3 впечатляващи победи, две от които с механически туш за по-малко от общо 2 мин. А негово мятане на полуфинала при резултат 1:5 против азера Азизли, донесло му 4 т., пък бе определено за най-ефектното от уеб страницата на Международната федерация по битка (UWW). Младокът и в тази борба бе решителен, като завоюва с туш против №1 в света и Европа за 2018-а за мъже.

„ Когато излизаш да се бориш, не би трябвало да имаш боязън. Дойдох тук, с цел да стана първенец и го направих ", разгласи Назарян.

В материала на Международната федерация, оповестен часове преди финала, Назарян-младши е сравняван с именития си татко, който има 2 олимпийски, 3 международни и 6 европейски трофеи.

Всъщност синът към този момент надмина баща си. Едва на 18 година Едмонд завоюва първия си орден от огромно състезание при мъжете. Докато Армен прави това на 19 година на Мондиала Стокхолм 1993 – сребро. А на европейско взима дебютното си отличие, когато е на 20 година В Атина 1994 легендата ликува с купа, като тогава се състезава за родната си Армения.

В същото време отново при " класиците " Даниел Александров стигна първи край в кариерата си на огромно състезание. В Рим националът реализира 3 победи в неолимпийската категория до 82 кг, като на полуфиналите съкруши със 7:3 германеца Ханес Вагнер.

До момента Александров има 3 бронзови медала от шампионати на континента, като последното е от преди 2 година В началото на тази година Александров стана за първи път татко и това като че ли в допълнение му даде сили да даде най-хубавото от себе си в Рим.

Така на следващия ден за купата асът ни ще спори с азера Рафиг Хусеинов, международен вицешампион от 2019-а.
А сребърният медалист от Мондиал 2018 Кирил Милов този път не съумя да стигне до огромен край. При 97-килограмовите националът падна от най-титулувания в категорията Артур Алексанян (Арм) с 0:9 във втората среща. Но противникът му стигна край и асът ни ще се бори в репешажите за бронза. Там негов противник ще бъде турчинът Селк Илдем.

На репешажите в сряда не престават също Августин Спасов (60) против азера Мурад Базаров, както и Дейвид Димитров (67) против Дониор Исламов (Молдова).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР