Единственото отделение по ендокринология в Бургаска област, което се намира

...
Единственото отделение по ендокринология в Бургаска област, което се намира
Коментари Харесай

Безплатен преглед на диабетици: Консултациите ще са в УМБАЛ-Бургас

Единственото поделение по ендокринология в Бургаска област, което се намира в УМБАЛ-Бургас, отваря вратите си за безвъзмездни съвещания , осведомиха от здравното заведение. Инициативата на медиците е отдадена на Световния ден за битка с диабета , който се отбелязва на 14 ноември.

През октомври и ноември ще бъдат съветвани гратис диабетици , които желаят да се срещнат със специалист-ендокринолог, с цел да обсъдят своето положение, диета, лекуване.

В отделението се прави най-съвременна диагностика и лекуване на захарен диабет , както и цялостна грижа за следене на пациентите. Провеждат се образования за вярно хранене и двигателна интензивност , както и надзор на кръвната захар в домашни условия.

„ На отворените порти каним всички диабетици, които имат неприятен надзор на кръвната захар, нуждаят се от спомагателни съвещания по отношение на храненето и следенето, както и тези, които желаят да получат второ мнение или просто да поговорят с лекар-специалист “, уточни доктор Стефка Стефанова, специалист-ендокринолог и шеф на отделението . Консултациите ще бъдат осъществявани от нея и сътрудниците й – доктор Надя Делииванова, специалист-ендокринолог, и доктор Диляна Иванова.

От тази година Здравната каса финансира слагането на непрекъснати датчици за следене равнищата на кръвната захар при диабетици . Вече не е належащо това да става посредством убождания, които постоянно са досадни и травматични за пациентите. Сензорите до неотдавна бяха утвърдени по каса единствено за деца, само че към този момент е допустимо да се слагат и на възрастни. По време на отворените порти ще се разиска тази опция за нуждаещите се диабетици.

Безплатните съвещания ще се проведат след авансово записване на тел.: 0879 357 660 . Записванията се реализират всеки работен ден от 16:00 до 18:00 часа . Отделението по ендокринология в УМБАЛ Бургас е основно за района, тъй като няма друго място, на което да се лекуват и наблюдават в болнични условия пациенти с ендокринологични проблеми. По-голямата част от тях са диабетици.

Годишно през отделението минават близо 1500 пациенти . Стресът, недоимъчното хранене, неприятните битови условия са най-честите аргументи за възникването на диабета. Добре е всеки човек да се изследва за диабет най-малко един път годишно.

Дните на отворените порти в УМБАЛ-Бургас се организират с поддръжката на „ Ново Нордиск “, „ Декском “ и „ Абът “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР