Единственото логично обяснение за промяната в акцизите на бездимните тютюневи

...
Единственото логично обяснение за промяната в акцизите на бездимните тютюневи
Коментари Харесай

Георги Вулджев пред Frog: Единственото обяснение за акцизните промени е лобизъм

Единственото разумно пояснение за смяната в акцизите на бездимните тютюневи произведения е лобизъм. Алтернативният отговор е някакъв тип фискално-икономическа неначетеност, от която си мисля, че госпожа Менда Стоянова и сътрудниците ѝ не страдат.
Така икономистът Георги Вулджев разяснява пред Frognews.bg предлагането за равнене на акциза на електронните цигари и обичайните такива.

„ Фактът е, че единствените сигурни печеливши от едно уеднаквяване на акцизите биха били актуалните по-големи играчи на тютюневия пазар. И по-конкретно тези, които не могат да предложат подобен бездимен тютюнов артикул, който да конкурира новопоявилите се, и които надлежно могат да изгубят пазарен дял, заради привлекателността на тези новаторски артикули. Те сигурно биха спечелили или по-скоро запазили доста от актуалните си доходи, в случай че в резултат на едно уеднаквяване на акцизите на бездимните тютюневи произведения потребителите се откажат от тях и се върнат към елементарните цигари‘‘, разяснява Вулджев.

Цялото изявление с специалиста прочетете в профилираната графа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР