Единственото куче в България, специализирано в откриването на отрови, има

...
Единственото куче в България, специализирано в откриването на отрови, има
Коментари Харесай

Уникално и единственото по рода си куче у нас има нужда от помощ ВИДЕО

Единственото куче в България, профилирано в откриването на токсини, има потребност от помощ, с цел да продължи работата си. То се споделя Барс, а на целия Балкански полуостров има едвам още две такива - в Гърция, предава NOVA.

„ Барс е специфичен по две аргументи. Първата е персонална - това беше обич от пръв взор. Втората обаче е служебна - Барс е немска овчарка от работна линия.

Всички генерации преди него са били служебни животни, които са работили в органите на реда. Той има извънредно положителни качества при търсене и доста положително подушване, което му оказва помощ да открива отрови”, изясни лидерът на Барс Николай Терзиев.

Това е и главната задача на Барс в България. Кучето е взело участие в над 100 патрула, в които е търсило токсини. Негова интервенция е нужна, когато има сигнал за токсичен случай.

Екипът на Барс се нуждае от финансова помощ, защото планът, който ги е финансирал, завършва. „ Нашата работа е неповторима, тъй като у нас ние сме единственият екип. Барс е единствен. На Балканския полуостров има още две такива кучета”, акцентира Терзиев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР