Единствено фирма Лог Сиберия ЕООД е поискала да се грижи

...
Единствено фирма Лог Сиберия ЕООД е поискала да се грижи
Коментари Харесай

Четири фирми искат да се грижат за уличното осветление в София

Единствено компания " Лог Сиберия " ЕООД е поискала да се грижи за уличното осветяване в така наречен Зона 4 на Столична община, в която влизат регионите „ Банкя “, „ Красна Поляна “, „ Красно село “, „ Илинден “, „ Люлин “, „ Връбница “, „ Надежда “ и „ Възраждане “. Това проличава от уеб страницата на кметството след оповестяване на сдруженията и консорциумите, подали документи за присъединяване в публичната поръчка за " техническа поддръжка, ремонтно възстановителни действия, главен ремонт и създаване на общественото осветяване на територията на Столична община ”. Максималната цена за подръжката на тази и на останалите зони на София е 9,2 млн. лева без Данък добавена стойност на година. " Лог Сиберия " е еднолична благосъстоятелност на Николай Хинтоларски, който е и неин шеф.

Дружеството е кандидатствало и за останалите три позиции в състезанието. В Зона 1 то ще се конкурира с българския клон на испанската компания " Етралукс ".  Обхватът на тази зона е " Нови Искър ", " Сердика ", " Кремиковци ", " Подуяне " и " Оборище ". В Зона 2, включваща „ Слатина “, „ Искър “, „ Младост “, „ Панчарево “, „ Студентски “ и „ Изгрев “, броят на претендентите е максимален. Срещу " Лог Сиберия " и " Етралукс " там ще играят обединяване " София Флашлайт ", в което влизат " Флаш Лайтинг Сървисис " и " Сиском инженеринг ", и " Улично осветяване " ЕАД. Едноличен притежател на капитала на това сдружение е " Геотехмин " на предприемача Цоло Вутов. Част от тези компании отговаряха за поддръжката на осветлението на Столична община и след предходния конкурс, завършил през 2015 година

" Лог Сиберия ", " Етралукс " и " Улично осветяване " са подали документи и за Зона 3. В нея влизат " Средец “, „ Лозенец “, „ Овча Купел “, „ Витоша “ и „ Триадица “.

Както " Сега " писа, публичната поръчка за поддръжката на уличното осветяване бе оповестена в средата на август. При откриването стана ясно, че Столична община се готви да усили доста съществено парите, които заплаща за поддръжката и обновлението на общественото осветяване. Общата стойност на заданието е 73,6 млн. лв. без Данък добавена стойност за 4 години, от които половината ще се дадат през първите 24 месеца, а другата половина - през идващите, само че единствено в случай че бюджетът на града може да си разреши, разясни зам.кметът по превоза Кристиан Кръстев, който провежда процедурата. И в двата разновидността сумата е доста по-голяма по отношение на предходния конкурс за осветлението на Столична община, чийто параметри бяха 32 млн. лева без Данък добавена стойност за 4 години. Кръстев обаче съобщи, че новият конкурс предвиждал и вложения в уголемение и обновяване на уличното осветяване.       
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР