Единственият начин да избегнем влиянието на околните върху нашия живот

...
Единственият начин да избегнем влиянието на околните върху нашия живот
Коментари Харесай

Очакванията и реалността

Единственият метод да избегнем въздействието на близките върху нашия живот е, като престанем да сме част от обществената действителност, която познаваме. С други думи, това въздействие е неизбежно.

И въпреки всичко, от нас зависи дали ще му позволим да дефинира всеки наш ход, или ще изберем да му попречим да се меси в държанието и дейностите ни. Разбира се, първата част надалеч не звучи като рецепта за по-щастлив и спокоен живот. Затова дано забележим някои от методите да се отървем от товара на непрекъснатата грижа за другите.

„ Вие сте най-големият си зложелател. Ако се научите да не изисквате невероятно съвършенство от себе си и от другите, може би ще намерите щастието, което постоянно ви се е изплъзвало “ – Лиса Клейпас, Love in the Afternoon.

Не очаквайте другите да ви почитат, в случай че сами не почитате себе си

Самовъзприятието ви е ключът към вашата същина. Именно то води хората, търсещи път към вас. Трябва да разберете, че не можете да очаквате някой да ви почита, в случай че не почитате сами себе си, нито пък някой ще ви се възхищава, в случай че сами не си се възхищавате. Точно в тази минута, вземете решението да спрете да търсите доказателства в другите за това, че сте красиви, мощни и способни. Вярвате или не, вие сте изключителни. Никога не се съмнявайте в това!

Спрете да очаквате от хората да знаят какво мислите

Били ли сте в миналото разочаровани от дейностите или бездействието на някого, просто тъй като не сте му обяснили по какъв начин тъкмо бихте желали той да постъпи? Тогава е време да разберете, че хората не можем да четем мозъци. Спестете си разочарованието и спрете да очаквате от близките да знаят какво ви се върти в главата. Комуникацията е ключът към здравословните взаимоотношения и вътрешния мир. Когато опознавате нов сътрудник, зарежете игричките и просто говорете това, което мислите. Когато имате проблем с другари, бъдете почтени и проявете подготвеност да обсъдите обстановката. Ако смятате, че е време да получите покачване, кажете го ясно и бъдете подготвени да покажете, че заслужавате. Разбира се, има неща, които би трябвало да бъдат почувствани, а не казани. Вземете това поради и подхождайте към всяка обстановка намерено. Ако сте откровени и споделяте мислите си, ще си спестите доста и неприятни недоразумения и затруднения, а животът ви ще стане по-хубав.

Не очаквайте от другите да ви вършат щастливи

Сигурно някъде там има човек, който ще ви направи щастливи, само че не го търсете. Спрете да очаквате от всеки един човек, с който ви срещне животът, да ви носи наслада и самодоволство. Понякога ще имате възприятието, че някой ви прецаква живота, само че като го съдите и му се ядосвате, няма да стигнете до средата.  Приемете обстоятелството, че персоналното благополучие е най-естествената цел на всяко човешко създание. Понякога непознатата визия за щастието може да ви се стори в раздор с вашата лична. Трябва да разберете, че това е изцяло обикновено и че сте изцяло способни да бъдете щастливи без непозната интервенция. Друг път, визията ви за благополучие ще включва и човек, който сте срещнали и който ви е станал безценен.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР