Единственият начин да бъдат връщани пари от къщите за тъщи“

...
Единственият начин да бъдат връщани пари от къщите за тъщи“
Коментари Харесай

Йордан Иванов: Бедата с къщите за гости трябва да я плати България, не европейският данъкоплатец

Единственият метод да бъдат връщани пари от „ къщите за тъщи “ е посредством наказателно гонене . Това мнение изрази пред БНР юристът Йордан Иванов от ДСБ, който е регионален шеф на Пловдив.
Усвояването на евросредствата за къщи за посетители в голямата му част е напълно законно, означи Иванов.

„ Всичко, което взривява тъканта на обществото – че става въпрос за родственици на политици, за фиктивно превозване на обороти през търговски сдружения, които имат частни домове, с цел да могат притежателите просто да имат прекрасен дом за живеене с европари – за тази поредност от безумия, която взриви тогава обществото, е нужна наказателна отговорност. От административно становище всичко е напълно законно “, разяснява Йордан Иванов в предаването „ Преди всички “.

При основаването на рамката за усвояването на европари страната не е направила по този начин, че да може да разпознава и разграничи на административно равнище групата на съзнателните бенефециенти от злоупотребяващите, които симулират осъществяване на активност, счита юристът.

Според Йордан Иванов „ цялата тази неволя “ би трябвало да я заплати България с републиканския си бюджет, а не всички европейски данъкоплатци.

В предаването „ Преди всички “ Иванов очерта своята визия за решение на казуса с евросредствата:

„ Не да се прави лов на вещици, не да изпадаме в точката и запетаята, а да се построи рамка, ориентирана към това усвояването на европари да влече след себе си успеваемост за пазара – действителен артикул да се изкарва на пазара . А не да гледаме безумни вложения – игрища за по 15 милиона в обитаеми места, където жителите са по-малко от седалките на стадиона. “

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР