Единственият български футболист, носител на Златната топка - , беше

...
Единственият български футболист, носител на Златната топка - , беше
Коментари Харесай

Стоичков: Ние не успяхме с рекорда на Жеков, но Мартин успя!

Единственият български футболист, притежател на Златната топка - , беше посетител на формалното празненство на Мартин Камбуров след задминаването на върха за вкарани голове в елита на България, държан до неотдавна от Петър Жеков.
Камата призна, че нито един от неговото потомство не е съумял да задмине " Жеката ", само че " едно момче " съумя и за Стоичков е чест, че го познава.
„ За мен е чест, че Мартин ми се обади, променихме малко дните - имаха мачове, само че взехме решение да бъде на този ден. За мен е горделивост, че Мартин е играл под мое управление, пловдивчанин. Той сподели какъв експерт е, познавам го от дете, горделив съм”, сподели Стоичков.
„ За мен е значимо да бъда тук, на 40 години демонстрира, че когато можеш, можеш. Професионализъм, това е. Аз играх до 37, можех още, само че споделих " стига толкоз ". Това е прекрасен ден - да бъда с Мартин, със остарели другари, мернах Зума, той ми даде път в националния тим през 1986 година, беше асистент на Христо Младенов, лека му пръст, дебютирахме трима Христовци и бихме Белгия”, добави той.
„ Професионализмът е преди всичко, всеки ден би трябвало да даваш образец на по-младите. Предполагам, че Мартин ще доиграе сезона, а след това той си решава”.
„ Пловдив си е Пловдив, освен за футбола приказваме - Марица, Локомотив, Ботев, Спартак. Горд съм, че съм кършиякалия, излязъл съм отсам, благополучен съм. След името ти написа от кое място си”.
" От самите футболисти зависи по кое време ще подобрят върха на Мартин, ние не можахме да подобрим върха на Петър Жеков, откри се едно момче, усъвършенства го. Това не е единствено във футбола ", сподели още Стоичков.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР