Единственият български евродепутат - член на мониторинговата комисия в Европейския

...
Единственият български евродепутат - член на мониторинговата комисия в Европейския
Коментари Харесай

Чух от Гешев обезпокоителна информация за ситуацията в България: Елена Йончева

Единственият български евродепутат - член на мониторинговата комисия в Европейския парламент за битката с корупцията по високите етажи на властта - Елена Йончева, съобщи, че е чула от Иван Гешев притеснителна информация за обстановката в България. Според Йончева, има опит на ГЕРБ да запуши устата на основния прокурор:

" ГЕРБ и ЕНП години наред поддържаше основния прокурор. Години наред! И сега, в който той стартира да дава повече информация по следствие на разнообразни каузи, внезапно се пробваха да му запушат устата. И си задавам въпроса " Защо? ".

Отстраненият през вчерашния ден от служба с решение на Висшия правосъден съвет основен прокурор беше изслушан в мониторинговата комисия в Европейския парламент за битката с корупцията по високите етажи на властта. Предполага се, че той е приказвал за каузи директно свързани с водача на ГЕРБ Бойко Борисов като " Барселонагейт " и кюлчетата. Иван Гешев съобщи, че чака решението на Конституционния съд и указа на президента Румен Радев във връзка отстраняването му от поста. Той отхвърли да приказва пред публицисти в Страсбург и добави, че каквото има да споделя ще го каже в София.  
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР