Единственият български боксьор на Олимпийските игри в Токио 2020 Даниел

...
Единственият български боксьор на Олимпийските игри в Токио 2020 Даниел
Коментари Харесай

Даниел Асенов загуби свирепа битка с европейския шампион в Токио 2020

Единственият български боксьор на Олимпийските игри в Токио 2020 Даниел Асенов загуби с 1:4 съдийски гласа осминафиналната си борба от настоящия европейски първенец Габриел Ескобар Маскунано.

Още в първите секунди Даниел получи ляво кроше в главата и се разклати, като по-късно се стремеше да влиза в замени, само че испанецът имаше повече успеваемост в тях. Ескобар беше с противоположен гард и към този момент към средата на рунда стана жертва на сериите с десни и леви крошета на Тайсъна. Даниел беше този, който вървеше напред и търсеше близката отдалеченост, като в последните секунди даже притисна съперника си в ъгъла. Четирима от петимата съдии обаче отсъдиха в интерес на испанеца.

Ескобар се навеждаше доста постоянно при започване на втория рунд, само че без да получава забележка от рефера. Даниел пробваше със серии да разрушава гарда му, като имаше някои попадения, само че ставаше жертва на контриращите десни прави на противника. Битката продължаваше да бъде свирепа с доста замени, само че съдиите оценяваха повече експанзията на испанеца - още веднъж 1:4 гласа.

В средата на третия рунд две десни крошета на Асенов попаднаха в задачата и Ескобар незабавно потърси клинч, тъй като беше разтърсен. Испанецът най-вече гледаше да се движи към въжетата и към този момент избягваше размените, само че знаеше, че просто би трябвало да оцелее до края на 3-те минути. 4:1 съдийски гласа в интерес на Тайсъна, само че общият общ брой в мача не бе в негова изгода.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР