Единствената теза на кампанията на господин Радев беше пришиването на

...
Единствената теза на кампанията на господин Радев беше пришиването на
Коментари Харесай

Доц. Антоний Гълъбов с остър анализ на битката за президент: Бойко Рашков се отличи с изявени постижения за създаването на напрежение, Радев нагнети политическия нихилизъм

Единствената теза на акцията на господин Радев беше " пришиването " на облика на господин Герджиков към ГЕРБ. Същественият проблем, че сходно " пресоване " на пространството, в което има единствено " статукво " и " смяна " променя същността на политическия спор. Това съобщи пред Българска национална телевизия политическият анализатор доцент Антоний Гълъбов.

Той означи, че фактически - целият държавен уред е бил впрегнат в антикампания против проф. Герджиков: " Имахме доста " изявени достижения " в лицето на Бойко Рашков и по-приглушено " присъединяване " на президента. Толкова непосредствено ангажиране на държавни структури в държавния развой имаме за първи път. Бойко Рашков, който директно бе виновен за провеждането на изборите, по този начин и не се срещна с ЦИК. Вместо това реши, че би трябвало да се генерира политическо напрежение и дипломатическо напрежение ".

Гълъбов означи, че рецензията към проф. Герджиков, че не е бил " задоволително изострен и настъпателен " е неоснователна - факт е, че той е разполагал с доста малко време, с цел да осъществя оптимално своята акция. " Той беше по-широка, по-обединителна, в сравнение с чисто партийна кандидатура. Но и на тези избори се усети доста мощно дебалансирането на изборния развой, подбудени от измененията в Изборния кодекс. От една страна това е въвеждането на гласуването с машини, което докара до смяна в процентите на гласуващите. Големи групи от българското общество бяха дистанцирани от процеса поради машините ", означи той.

Доц. Гълъбов означи - в случай че ще има машинно гласоподаване, дано да е във всички секции.

Той означи още, че същинският президентски спор не се е състоял. " Още първоначално бе явно, че Румен Радев ще бяга от директен разговор, защото той не се усеща удобно. А в границите на тези малко повече от час и половина, надълбоко се колебая, че българските жители съумяха да се ориентират. Дебатът е бил гледан от над милион души ".

Според него дебатът е посочил " конфликт на политическа просвета ": " Това беше опит за гражданска политическа просвета, която се прави посредством медиите - по какъв начин се ръководи, защо би трябвало да се употребява властта. И фактът, че през последните месеци бяхме очевидци на цялостен политически нихилизъм. Нито нарушаването на Конституцията, нито допускането на законови нередности не докара до внушението, че не би трябвало да се прави по този начин ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР