Единствената профилирана паралелка с интензивно изучаване на китайски в Пловдив

...
Единствената профилирана паралелка с интензивно изучаване на китайски в Пловдив
Коментари Харесай

Паралелката във Френската вече с оферти за работа

Единствената профилирана паралелка с интензивно проучване на китайски в Пловдив към този момент има предложения за работа от предприемачи от източната страна с бизнес у нас. За всички 23 възпитаници от 12-з клас е обезпечена реализацията, сподели директорката на Френската гимназия Мариела Николова.

След като Лора Тоскова от същия клас стана през предходната година първа в Европа и втора в света на съревнование по китайски в Пекин, Николова разгласи, че евентуално школото ще разгласи още веднъж банкет в паралелка с интензивно проучване на този език. Намерението ни остава, само че няма да е в план-приема за следващата година, посочи в този момент директорката. Учебното заведение е декларирало миналогодишния формат - 5 паралелки с френски и 3 с британски. Оттам решили, че в случай че изискат китайска паралелка, би трябвало да се откажат от някоя от другите. Това би довело до освобождение на преподаватели, а въпреки това, мъчно се намират учители, които са носители на китайския. Затова желанието е да се изчака, до момента в който преподаватели минат в пенсионна възраст. Така няма да има трус в екипа, а в същото време още веднъж ще има банкет в китайска паралелка.

ФЕГ „ Антоан дьо Сент Екзюпери " няма да лимитира приема си поради 9-годишния проект за минаване на едносменен режим. И сега учениците от 8. до 11. клас учат единствено заран. На две смени са само дванайсетокласниците. От 2012 година работим по обезпечаване на образователни зали, като всяка година за това се отпускат пари от делегирания бюджет, уточни Николова. В идващите години по този метод ще бъдат направени още 4 класни стаи. Има архитектурен проект, координиран с общината, който касае преустрояване на столовата. Финансирането отново ще е с пари на школото.

За китайската паралелка директорката описа още, че тази година целият клас се явил на експериментален изпит в Пловдивския университет и 2/3 от младежите го издържали с доста висок триумф. Освен да влязат в редиците на китайския бизнес в Пловдив, част от зрелостниците считат да продължат с китаистика в Софийския университет. Лора ще се възползва от извоюваната едногодишна стипендия и поема за Пекин.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР