Единствената изненада беше липсата на каквито и да била изненади.

...
Единствената изненада беше липсата на каквито и да била изненади.
Коментари Харесай

Марк Галеоти за интервюто на Карлсън: Феноменално досадно, а и на Путин не може да се вярва

Единствената изненада беше неналичието на каквито и да била изненади. Това съобщи предМарк Галеоти - историк и учител в лондонския University College във връзка изявлението на съветския президент Владимир Путин за американския публицист Тъкър Карлсън.

Той дефинира изявлението като " феноменално досадни два часа ". Това обаче важало единствено за хора, които са гледали цялото изявление по професионални аргументи. За останалите прекарването се заключавало във деликатно подбрани къси фрагменти в обществените мрежи или в телевизионните вести. " Откъси, в които Путин се пробва да звучи разумно, да убеди аудиторията, че е подготвен на договаряния, че неприятният Запад, гадните украинци и Централно разузнавателно управление на САЩ са отговорни за протичащото се в Украйна ", означи Галеоти.

Според него с извършеното изявление желанието на Путин е било да ухажва не толкоз някогашния американски президент Доналд Тръмп, колкото самия Карлсън, който по негови думи е една от водещите фигури в придвижването към Тръмп.Целта била Карстън да стане другар, тъй като това може да се окаже от изгода на Путин, в случай че Тръмп отново стане президент.

По мотив уверенията на съветския водач, че било изключено да нападне Полша, Латвия или някой различен в Европа, Галеоти означи, че когато споделя, че няма териториални искания към останалата част на Европа, да се заключава, че в действителност има. И акцентира, чеотдавна към този момент не може да се има вяра на Путин.

Историкътбе безапелационен, че Путин напълно не е толкоз движимост в контрола върху настройките по отношение на Русия, таман заради това се държал по този метод.Галеоти даде образец противоречивото решение на изборната комисия, с което беше предотвратено присъединяване на Борис Надеждин в президентските избори.

" Той беше единственият същински опозиционер с късмет името му да бъде в бюлетината. Но взеха решение, че не си коства да рискуват да има действителна политическа конкуренция ", заключи Галеоти.

По думи му, в случай че Тръмп бъде определен, без значение от реториката му, той не би заложил какъвто и да било политически капитал в помощ на Путин.

" Да, може да се опита да подкопае НАТО и да понижи и даже да спре помощта за Украйна. Но може и да няма такава опция. Защото Конгресът може да поеме самодейността в връзките с Русия, както направи през първия му мандат ", разясни ученият.

По отношение на " примирението на източноевропейците ", той бе безапелационен, че Путин или е безпределно подведен, или просто постанова пропагандна позиция с вяра да убеди хората, които знаят не повече от това, което Тъкър Карлсън знае.

Запитан може ли да се сравнят късният путинизъм със заника на руския режим и в този подтекст може ли да се чака прелом, Галеоти съобщи, че по-интересният въпрос в действителност е дали Съветският съюз щеше да падне без Горбачов.

" И отговорът е - може би, в един миг, само че доста по-бавно. Такива режими могат да оцеляват много време, в случай че не се разклатят от тежки систематични земетресения. Но да, съгласно мен сегашният миг в Русия е като времето на Брежнев. Държавното управление е много възрастно и губи или визия, или интерес към протичащото се в страната. Те нямат към този момент друга идея, с изключение на да обезпечат личния си комфорт и личната си сигурност. Страната в това време изнемогва поради неуместно огромните разноски за защита, само че няма по какъв начин да се стачкува, тъй като службите към момента са мощни и безскрупулни ", обясни историкът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР