Единодушно, за пет минути 17 депутати в Комисията по здравеопазване

...
Единодушно, за пет минути 17 депутати в Комисията по здравеопазване
Коментари Харесай

Всички за и изборът на Петко Салчев за нов шеф на НЗОК е предизвестен

Единодушно, за пет минути 17 депутати в Комисията по опазване на здравето в Народното събрание гласоподаваха " за " това Петко Салчев да бъде позволен за чуване за избор на нов шеф на НЗОК.

Гласуването демонстрира, че Салчев е предупреден избор и напълно скоро ще оглави Здравната каса, защото той е единствена кандидатура за поста, препоръчан от ГЕРБ, и както се вижда от гласуването през днешния ден - подсилен от всички политически сили без спор.

В момента Дечо Дечев е шеф на НЗОК, само че мандатът му изтича на 12 март. Именно тогава е и чуването на Петко Салчев.

Припомняме, че и краят на мандата на Дечо Дечев бе засенчен от скандал, както това се случи и при предходния шеф на Касата Камен Плочев, който бе отхвърлен с искане на оставката му от страна на здравния министър Кирил Ананиев.

Тогава аргументът на Ананиев беше, че Плочев не е уведомил Надзорния съвет на Касата за писмото, с което изиска от Народното събрание актуализация на бюджета ѝ поради отговорности.

Дечо Дечев пък остро разкритикува екипа на министър Ананиев, както и предшественика му Петър Москов за признат закон с лобистки текстове, които не разрешават на здравната каса да желае финансови индикатори от частните лечебни заведения, до момента в който държавните и общинските регистрират по какъв начин са похарчили парите си. Частните лечебни заведения обаче упрекнаха Дечев в неистина, а депутати в политически подмятания.

След като бъде изслушан, Комисията по опазване на здравето ще гласоподава и избора. А на идващия ден - 13 март се чака Народното събрание да го избере за нов шеф на НЗОК.

Петко Салчев е зам.-директор на Агенция Медицински контрол, беше зам.-министър на опазването на здравето 2003-2005 година и шеф на болница " Царица Йоанна ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР