Единна система за контрол на нелегалната миграция и единна полиция

...
Единна система за контрол на нелегалната миграция и единна полиция
Коментари Харесай

Единна система за контрол на нелегалната миграция поискаха на Конференцията за бъдещето на Европа в Страсбург

Единна система за надзор на незаконната миграция и единна полиция желаеха участници в Конференцията за бъдещето на Европа, която се организира в Страсбург. На тази сесия те разискват въпроса за миграцията в Европейски Съюз и методите за справяне с казуса.
Защо е толкоз мъчно всички страни-членки да имат идентична политика за надзор на миграцията и не се одобри единна хармонизирана система за надзор, както и за систематизиране на мигрантите, попита един от участниците, като акцентира, че миграцията не е проблем единствено на една страна-членка.

Друг участник от Гърция се оплака от проблемите, които незаконните мигранти от Турция основават на гръцките острови за туристическия отрасъл. 

Представителка от Румъния пък се поинтересува дали не е допустимо нискоквалифицираните мигранти, до момента в който чакат решението на настояването си за леговище, да бъдат обучавани като хлебари и водопроводчици, с цел да бъдат от изгода на страните-членки.

В тази връзка бе заложен и въпросът дали Европейски Съюз не би могъл да заложи на предварителната селекция по образеца на Канада, където се одобряват готови фрагменти.

Участниците настояха за по-силна обща европейска политика, основаване на европейска войска и общи европейски посолства.

Дискусиите не престават и на следващия ден.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР