Единна народна партия внесе жалба до Върховния административен съд срещу

...
Единна народна партия внесе жалба до Върховния административен съд срещу
Коментари Харесай

Борисов натиска ЦИК срещу гражданите

Единна национална партия внесе тъжба до Върховния административен съд против решението на Централната изборна комисия за допустимите наименования, с които партии и обединения ще могат да вземат участие в идните парламентарни избори на 4-ти април 2021 година С решение № 1961-НС от 27 януари 2021 година, в т. 4 – II Правила за наименования или абревиатура, ЦИК е определила, че наименованието на коалиция може да съдържа единствено името на една или няколко от партиите в състава на обединението.

Това решение опонира на член 128 от Изборния кодекс, който планува подобен текст само за наименованието или абревиатурата на локална коалиция , само че не и за обединения, регистрирани в ЦИК за присъединяване в избори за народни представители, показват в жалбата си от ЕНП.

„ Опитите на Борисов да смачка съперниците си започнаха. Идваме, с цел да го изметем от власт и той се опасява “, разяснява Валентина Василева – ръководител на Единна национална партия. Подобно решение жестоко погазва опцията за ясно идентифициране на цивилен организации и обединявания, добили към този момент своята известност и известност в обществото със своите имена. „ Това е следващ презрян опит на ръководещата ни мафия да предпостави изборните резултати още на старта, това е явно за всички. Няма да допуснем да се дискриминира гражданското присъединяване в идните избори “, безапелационна е Валентина Василева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР