Единият от пострадалите работници след срутването в строящия се тунел

...
Единият от пострадалите работници след срутването в строящия се тунел
Коментари Харесай

Местят пострадал работник от "Железница" във ВМА

Единият от потърпевшите служащи след сриването в строящия се тунел " Железница " ще бъде изместен от болничното заведение в Благоевград във Военномедицинска академия. Това реши министър председателят Бойко Борисов, който посети лечебното заведение в града дружно с директора на ВМА доктор Венцислав Мутафчийски и вътрешния министър Младен Маринов.

От диалога на лекарите с министър-председателя стана ясно, че пострадалите служащи са без заплаха за живота. Най-тежко е положението строител, който е с три счупени ребра и обиден бял дробразговор с лекарите стана. Именно той ще бъде откаран във ВМА.

Срутването стана в строящия се тунел " Железница " към 10.30 ч. през днешния ден.

Първоначално информацията бе за четирима затрупани служащи, само че по-късно стана ясно, че са трима. Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев заяви, че те са живи и с коли за спешна помощ са извозени към болничното заведение в Благоевград. Все още няма публична информация за пострадванията им.

" Двама от потърпевшите са в относително положително положение, третият е в реанимация. Той е със счупени ребра и травма на белия дроб, само че не е с заплаха за живота ", заяви бТВ.

По информация на БНР леко е пострадал и багеристът, който е работил на място.

Веднага е проведена избавителна интервенция с пет медицински екипа от Благоевград, Симитли и Разлог, пожарни коли, както и избавителни групи от самата компания.

Два километра тръби от строящия се сега тунел " Железница " на автомагистрала " Струма " би трябвало да свържат северната с южната част, като би трябвало да се срещнат по средата. Инцидентът е станал при забоя от южната страна, откъм Железница.

На място отидоха министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова и ръководителят на Агенция " Пътна инфраструктура " Георги Терзийски. Точно в тази тръба преди 3-4 седмици двамата направиха ревизия на строителството.

От фирмата-изпълнител изпратиха известие, че се е получило срутване на скална маса при построяването на тунел Железница. И потвърдиха, че са потърпевши трима служащи, като и тримата са откарани към болнично заведение.

Изпълнител на плана е обединяването " Автомагистрала Струма тунел 2018 ", в което водеща компания е  " Джи Пи груп ", а останалите са " Глобал кънстръкшън " и " Виа проект ". 

Тунелът " Железница ", който се намира в региона на Симитли, ще бъде с дължина 2 км - почти двойно по-дълъг от настоящия рекордьор в България " Витиня " по автомагистрала " Хемус ". Заради сложността на оборудването в началото се предвиждаше строителството му да продължи 1400 дни. Заради провали на процедурите за избор на реализатор обаче този период бе понижен на 1000 дни. Строителството стартира през октомври 2019 г. 

„ Джи Пи Груп “ в началото се бе отказала да извърши плана, откакто европейската работа ОЛАФ стартира следствие на компанията за корупция и схеми с европейски пари, а премиерът Бойко Борисов подреди тя да бъде извадена от всички търгове с европейско и национално финансиране. В последна сметка компанията не подаде публично заявление за отказ в Пътната организация и по-късно подписа контракта.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР