Единият от двамата руски дипломати, обявени в понеделник от българското

...
Единият от двамата руски дипломати, обявени в понеделник от българското
Коментари Харесай

Единият от изгонените руски дипломати ще напусне България като оздравее от Covid

Единият от двамата съветски дипломати, оповестени в понеделник от българското външно министерство за личност нон грата, в инфектиран с ковид и ще напусне територията на България незабавно откакто се възвърне, съобщи БГНЕС, цитирайки съветското посолство в България.

" Единият от двамата дипломати, разгласен за личност нон грата, е диагностициран с коронавирусна зараза и заради това той няма да може да напусне територията на България в избрания период. Той ще направи това незабавно откакто се възвърне и получи негативен PCR тест. Медицински документи удостоверяват нуждата за тази насилствена стъпка. Вторият посланик ще напусне България до инструкции период, т.е. в границите на 72 часа ", обявиха от дипломатическата задача.

В понеделник на двамата чиновници на съветското посолство в София бяха дадени 72 часа да изоставен България, откакто прокуратурата разгласи, че е събрала доказателства за " осъществявана разследваща активност, несъвместима с дипломатическите връзки " от тяхна страна.

Според източници на Българска национална телевизия изгонените дипломати са офицерите от съветското външно разузнаване Максим Рибкин, първи секретар в посолството на Руската федерация, и Александър Зинкин, втори секретар.

Те получавали документи с гриф " НАТО:секретно ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР