Единение и солидарност - това е лайтмотивът на Германия, която

...
Единение и солидарност - това е лайтмотивът на Германия, която
Коментари Харесай

Единение и солидарност - германското председателство на Съвета на ЕС

Единение и взаимност - това е лайтмотивът на Германия, която поема от на следващия ден председателството в Съвета на Европейски Съюз. Много упования са свързани с него, някои анализатори даже разясниха, че за Европейски Съюз е шанс, че по време на коронакризата точно Германия застава отпред.

Техническите проблеми на необикновената онлайн връзка застигна даже немския канцлер Ангела Меркел и външния ѝ министър Хайко Маас. Дали в Европа ще стартират да се чуват по-добре - следва да разберем още идната седмица, когато следва първата лидерска среща онлайн след началото на пандемията. За първи път ще я ръководи Ангела Меркел.

Години наред пословично подредените германци се подготвяха за това европредседателство, изготвяха концепции, написаха стратегии. Докато коронавирусът застигна Европа и стана ясно, че рецесията ще остави дълготраен отпечатък върху света. Цялата стратегия на идващите шест месеца е подчинена на пандемията. Дори нови сувенири трябваше да бъдат поръчани - към нормалните ключодържатели, писалки и бележници германците ще подаряват и маски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР