Единадесет фирми са подали оферти по обществената поръчка за изпълнител

...
Единадесет фирми са подали оферти по обществената поръчка за изпълнител
Коментари Харесай

11 фирми искат да строят пътя Гюешево - Дупница

Единадесет компании са подали предложения по публичната поръчка за реализатор на Автомагистрала Гюешево - Дупница.

Срокът за подаване на офертите изтече на 15 септември.

Стойността на публичната поръчка за планиране е 3,1 млн. лв. без Данък добавена стойност, средствата са от бюджета на АПИ.

Магистралата ще е дълга към 62 километра.

Трасето ще обезпечи удобна връзка сред трансевропейския транспортен кулоар " Ориент Източносредиземноморски ", по който е трасето на автомагистрала " Струма ", и границата със Северна Македония.

Някои експерти споделят, че става въпрос за създаване на високоскоростен път Гюешево – Дупница и връзка с автомагистрала " Струма ", а не за автомагистрала:

" Това е скоростен път. Не е автомагистрала, а е скоростен път. Скоростният път позволява скорост 120 километра в час. Скоростният път е с две платна - с по две ленти в платно, а автомагистралата е с две платнаи с по три ленти в платно, като третата лента е за спешно прекъсване. При скоростния път няма лента за спешно прекъсване ".

Преди години се заприказва и за построяването на автомагистрала " Рила " от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево " – Дупница – Ихтиман и връзка с Автомагистрала " Тракия ".

До построяването на подобен аутобан обаче по този начин и не се стигна, евентуално по финансови аргументи, разясняват специалисти.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР