Един това това ще се случи, но както обикновено, ще

...
Един това това ще се случи, но както обикновено, ще
Коментари Харесай

Кои, как и докога ще доят българското виме? Политиците отговарят

Един това това ще се случи, само че както нормално, ще сме последни:  след унгарските събития през 1956 година, Пражката пролет – 1968 година, полските събития от 1980-те години, рухването на Берлинската стена и даже перестройката в Съюз на съветските социалистически републики. И лустрация у нас не се организира, каквато други направиха и поеха напред и нагоре.

 

Термини като систематични партии, статукво, остарели партии, опитни функционери са благозвучни измислици.

 

Така нареченият политически хайлайф в България е деградирал до степен на патологична безочливост. Появяват се остарели червени муцуни и тръбят, че са опция на Българска социалистическа партия и щели да бъдат „ съвременно ляво “.

Препуска из медиите Рамадан Аталай от Движение за права и свободи и експертничи по всичко. Щато бил натрупал гжолям опит. В „ Кремиковци “ по времето на " Мултигруп " ли го натрупа? Или става дума за друго струпване?

 

За Борисов няма смисъл да отваряме дума - всички са наясно.

 

Имаме си работа с хора, чиито характерности са явни:

 

Нарциси

Лицемерни

Кариеристи в неприятния смисъл на думата

Крадливи

Фалшиви

Агресивни

Подмолни

Интриганти

Ограничени в персоналните си и партийните си ползи

Зависими

Корумпирани

Продажни

Подли

Алчни

Отмъстителни

Страхливи

Властни

Деградирали морално

Недообразовани

Примитивни

 

Пропускам ли нещо? Да, има изключения, само че какъв брой са? Можете ли да посочите десетина души, които са повече от 20 години в Народното събрание и не влизат в горната група? Никой не е съвършен, всеки има заровени котки в задния двор, както споделя Труман Капоти, само че в нашия случай става дума за политически рецидив. И тъкмо тези негодници, които забиха страната като ръждив гвоздей на дъното на Европа, тъкмо те всеки ден раздават ум и ни тровят с пропаганда да гласуваме още веднъж и още веднъж за тях, тъй като другояче България щяла загине. Ами тя към този момент е починала - с помощта на тях.

Светът се трансформира. Не единствено поради злокобната война на Русия против Украйна, а и с помощта на нови технологии, непрекъснатия бежански поток в посока от полуживи стопански системи към развитите страни. Смесването на нрави, религии, етноси, правила на живот на едно място с изключение на терзания и напрежение, значи и пригаждане, взаимни отстъпки, а също и обич, деца и нови хоризонти.

 

България е част от тези пъстри, от време на време некомфортни, от време на време даже рискови, само че и криещи огромна сила промени.

 

Ще ви разкрия една загадка: нафталинените политически мерзавци изпращат овреме децата и внуците се на Запад, там трансферират и огромна част от награбеното – в последно време мечтана посока са още Дубай, Катар, ОАЕ… Тези хора не търсят комфорт и бъдеще тук. Затова „ земята на Ботев и Левски “ ги интересува само като виме, което да е единствено тяхно. Те да режат хляба и сиренето.

 

Който от тях твърди, че работи за обществото и страната – не споделя истината, казано внимателно.

 

Дори президентът Румен Радев, който започва своя рейд в политиката като човек, подготвен на жертви в името на нацията, през днешния ден наподобява повече на птица, не запомнила по какъв начин се лети…

Промяната ще се случи по този начин или другояче. Това е необратим развой. Въпреки опитите на цялата политическа класа да ни внуши, че тя държи ключа от бараката на бъдещето. Трябва един път за постоянно да проумеем, че против себе си имаме тайфа крадци и тарикати, сред които се срещат интелигентни и можещи хора. Задачата ни е да отсеем зърното от плявата. Това става на избори. Предсрочните, които се задават са повече късмет, в сравнение с задължение. Ако почитаме себе си и живота, който се дава един път, несъмнено.

 

Емил Азар

 

П.П. Трябва обаче да признаем актьорските качества на доста от българските политици. Ето да вземем за пример Корнелия Нинова и Бойко Борисов оповестиха, че в петък сядат да договарят – забавна панорама ще е този скеч. Досега ББ качи лидерката на Българска социалистическа партия на кънките няколко пъти (за избирането на Вежди Рашидов за началник на Народно събрание, за хартиената бюлетина…). Да забележим с какво ще отговори „ Жана Жана д`Арк “ от „ Позитано “ на банкянския поатлантичил се комунист…
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР