Един президентски указили обикновено мнозинство в Народното събрание не могат

...
Един президентски указили обикновено мнозинство в Народното събрание не могат
Коментари Харесай

Донев: Готови сме за втория сезон на политическия “сървайвър“

" Един президентски указили нормално болшинство в Народното събрание не могат да те създадат министър или министър председател. Да, официално назначението или парламентарната поддръжка да заемеш тази висока позиция в страната зависи от избора на президента или политическите сили.

Но министър се става след първото управническо решение, след първия конфликт с ползи, разнообразни от публичния интерес, след първата преодоляна рецесия, след първите договаряния, в които не си отстъпил и на милиметър от интереса на България. След първата позволена и осмислена неточност ".

Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев по време на встъпването в служба на служебния кабинет " Донев " 2, съобщи БГНЕС.

" До през вчерашния ден бяхме 100-то държавно управление на България, през днешния ден сме 101-то, и повода за това е една: 48-ото Народно събрание, макар декларираната упоритост и проява на форми за разговор, не съумя да излъчи постоянно държавно управление, подкрепено от устойчиво болшинство. Да си министър втори мандат има съществено преимущество: Знаеш какво следва, и си подготвен за втория сезон на политическия сървайвър ", сподели още Донев.

" Имаме опита на първия мандат, знаем какво следва, още повече, че офанзивата против някои от нас даже не изчака предизвестения завършек на 48-то Народно събрание. Ще бъдем упреквани за провали, ще бъдем посочени за несправяне с промени, ще носим отговорност за решения, за които пълномощия има единствено Народно събрание. Вчера чух какво чакат от нас някои към този момент някогашни депутати. Като първи министър имам правото и привилегията да кажа на българските жители какво да чакат от нас в идващите месеци ", уточни служебният министър председател.

" Ще продължим да вършим отговорно и транспарантно работата, за която сме определени и назначени. Ще запазим спокойствието и рационалния разговор в публичните връзки. Наш приоритет в идващите 2 месеца ще е организацията на почтени, демократични и свободни избори, и този път ЦИК може да разчита на подпомагане и поддръжка от нас за справяне с компликациите, които се обрисуват вследствие на измененията в ИК, гласувани от болшинството от депутатите в 48-то Народно събрание ", добави Донев.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР