Един полицай е бил уволнен, а губернаторът на американския щат

...
Един полицай е бил уволнен, а губернаторът на американския щат
Коментари Харесай

Уволнен полицай и разследване в САЩ заради арест на чернокож военен офицер

Един служител на реда е бил уволнен, а губернаторът на американския щат Вирджиния даде обещание цялостно следствие, откакто бе публикувано видео, което демонстрира задържането на негър офицер от армията. Мъжът е бил спрян, до момента в който е карал нов автомобил с краткотрайна регистрационна табела. При задържането служителите на реда са извадили оръжие и са употребявали пикантен спрей по отношение на. 

Инцидентът, запечатан от камерите на служителите на реда, е станал през декември, само че клип от случилото се появи предходната седмица в публичното пространство.

В изказване губернаторът Ралф Нортъм уточни, че е наредил „ без значение следствие “ и добави, че случаят го е „ обезпокоил и разгневил “.

От клипа се вижда по какъв начин лейтенант Карон Назарио пита на няколко пъти какво неправилно е сторил, до момента в който служителите на реда с ориентирани оръжия го карат да излезе от автомобила, след което употребяват и пикантен спрей. По време на задържането Назарио е бил във военна униформа.

Местни медии споделят, че той е бил спрян, тъй като не е имал регистрационна табела, макар че на видеото от случая ясно се вижда краткотрайна табела.

Назарио е бил пуснат без покачване на обвинявания. Той е подал правосъден иск за вреди за един милион $.

В желае, съгласно локални медии, се споделя, че служителите на реда са заплашили, че ще сложат завършек на кариерата на мъжа, в случай че той приказва за случилото се.

Задържането е станало в Уиндзър, Вирджиния близо до Норфолк. 

Органите на реда в Съединените Щати нееднократно са ставали обект на обвинявания в расизъм. В момента тече правосъден развой против служител на реда за гибелта на Джордж Флойд, който почина при задържане предходната година.

Смъртта на Флойд породи всеобщи талази на неодобрение както в Съединени американски щати, по този начин и в разнообразни точки от света. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР