Един от всеки петима пациенти, хоспитализирани в Германия заради новия

...
Един от всеки петима пациенти, хоспитализирани в Германия заради новия
Коментари Харесай

Германия огласи страшно проучване как умират болните от К-19

Един от всеки петима пациенти, приети в болница в Германия поради новия ковид (COVID-19), е умрял от болестта, като смъртността нараства до 53 % за тези хора, които са били на командно дишане. Това демонстрира ново изследване.

Данните за 10 000 пациенти, признати в 930 немски лечебни заведения сред 26 февруари и 19 април, са били оценени от Германската интердисциплинарна асоциация по интензивна и незабавна медицина, Техническия университет в Берлин и други откриватели.

Хоспитализираните мъже са имали по-висок % на смъртност от дамите, със надлежно 25 % спрямо 19 %.

По-възрастните пациенти също са доста по-уязвими, като 27 % от пациентите в 70-те си години са умряли, до момента в който 38 % от тези над 80 години не са съумели да победят вируса.

"Тези високи равнища на смъртност ясно демонстрират, че относително огромен брой пациенти с доста съществено протичане на болестта са били лекувани в лечебни заведения ", споделя Юрген Клаубер, шеф на WIdO.

"Такова съществено протичане на болестта визира основно възрастни хора и хора, чието здраве към този момент е компрометирано, само че се среща и при по-млади пациенти ", предизвести той и прикани популацията да предприеме нужните защитни ограничения за попречване на нови инфекции.

От общо 10 021 пациенти, 1 727 души са били сложени на механична вентилация. Въпреки че съвсем два пъти повече от хората, които са получили вентилация, са били мъже, смъртността е била сходна на пола, се споделя в изследването.

Пациентите са престоявали в лечебни заведения приблизително 14 дни, като тези, които не са били на вентилация, са били приети в болница приблизително 12 дни, до момента в който продължителността на престоя при тези, които са се нуждаели от помощ да дишат, се е нараснала до 25 дни.

Райнхард Бусе, професор по ръководство на опазването на здравето в Техническия университет в Берлин, означи, че приблизително биха се претендирали 240 дни вентилация за всеки 100 приети в болница пациенти.

"Това са значими цифри за подготовка за втора вълна на пандемията. Ние обаче не предвиждаме проблеми с естествените болнични кревати, даже и с висок % на заразяване ", добави той.

Благодарение на децентрализираната си система на опазване на здравето Германия съумя да усили доста потенциала си за лекуване на пациенти с COVID-19, като заобикаля подиуми като в Италия, където някои лечебни заведения бяха затруднени от неочаквания голям брой инфектирани.

Въпреки това, здравните специалисти приканват за блаженство, като шефът на организацията за надзор на болесттите RKI Лотар Вилер неведнъж приканва популацията да съблюдава хигиенични правила като обществено разграничаване или носене на маски.

С цялостния обсег на летния ваканционен сезон политиците също гледат с паника броя на болестите, които регистрират през последните седмици.

Към сряда Германия е записала 206 926 случая на инфекции, в това число 9 128 смъртни случая.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР