Един от водещите родни футболни мениджъри Николай Жейнов направи алтернативно

...
Един от водещите родни футболни мениджъри Николай Жейнов направи алтернативно
Коментари Харесай

Жейнов предложи алтернатива на новото правило за вратарите

Един от водещите родни футболни мениджъри Николай Жейнов направи различно предложение на решението на Изпълкома на БФС да не се позволяват вратари, които нямат европейски паспорт, да пазаят в отборите от родния хайлайф от идващия сезон.

Агентът разгласява във Facebook образеца на Унгария, където локалната федерация е структурирала система за бонуси за отборите, които употребяват най-вече маджарски футболисти.



България против Унгария. Кой е по-добрият вид, и кой ще има по-голям триумф, всеки може да реши самичък за себе си. Лично аз си мисля, че от БФС не би било неприятно да помислят за някакви разновидности на подучване, вместо на рестрикции. Унгарският метод на протекционизъм ми наподобява подобаващ.

В навечерието на мача сред Ференцварош и Лудогорец Българският футболен съюз взе любопитно решение, което ще визира вратарите в efbet Лига. Изпълкомът на БФС наложи възбрана, която влиза в действие от сезон 2020/2021 и касае най-много топ клубовете на България. Според нея родните отбори към този момент няма да имат право да пускат вратари, които са с паспорти от страни отвън Европейския съюз.

Предложението идва след изработен разбор, че в елита на България има прекомерно доста задгранични порти, което пречи за развиването на българските такива и поради това страда националният отбор на България.

Същевременно в Унгария са взели други ограничения на протекционизъм, с което да запазят мястото на локалните футболисти в клубовете. Те са учредени не не забрани и рестрикции, а на подучване за всички, които залагат на маджарски фрагменти. За сегашния сезон 2019/20 Унгарската футболна асоциация планува следната
бонус система:
Ако седем маджарски футболисти играят общо 20790 минути по време на сезона всеки клуб получава
бонус от 180 000 евро. Това значи, че във всеки един от 33-те кръг на локалната Първа лига би трябвало седем маджарски футболисти да играят по цялостен мач за даден тим. Ако пък футболисти родени след 01.01.1999 получават игрово време, което надвишава 2970 минути на сезон клубът получава още 180 000 евро. За състезатели с рождена дата след 01.01.2000 тази сума се удвоява - 360 000.

​Николай Жейнов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР