Един от водещите производители на компютърни игри - американският гигант

...
Един от водещите производители на компютърни игри - американският гигант
Коментари Харесай

Руският футбол бе заличен и във виртуалния свят

Един от водещите производители на компютърни игри - американският колос " Електроник Артс " (ЕА), разгласи, че съветският народен тим и клубовете от локалната Премиер лига няма да бъдат включени в идващото издание на най-популярната футболна симулация - FIFA 23. Решението на основаната в Редууд Сити, Калифорния, компания е взето в отговор на продължаващата към този момент половин година война в Украйна.

" Спортното ни поделение EA Sports и всички ние сме солидарни с украинския народ и дружно с толкоз доста гласове в света на футбола призоваваме за мир и преустановяване на нашествието в Украйна. В сходство с политиката на нашите сътрудници от ФИФА и УЕФА националният тим на Русия и съветските клубни тимове няма да участват във FIFA 23 ", се споделя в формалното изказване на ЕА.

Малко след нахлуването на съветската войска на украинска територия на 24 февруари - при започване на март, " Електроник Артс " спря всички продажби на своите игри и онлайн наличие на територията на Русия и нейния съдружник Беларус. Скоро по-късно EA Sports заличи съветските отбори от актуалната версия на футболната игра (FIFA 22), а най-после забрани достъп на всички съветски и беларуски консуматори до своите виртуални лиги по е-спортове.

В същото време обаче част от играта останаха съветски спонсори, отпред с държавната енергийна компания " Газпром ", чието лого и реклами не престават да се виждат в графичното наличие на FIFA 22. Газовият монополист е измежду сътрудниците на УЕФА в обезпечаването на нейния най-комерсиален клубен шампионат - Шампионската лига.

Същевременно се появиха информации, че Русия изследва опциите за разработка на лична видео игра, която да замести продуктите на ЕА Sports. Очакванията са планът вероятно да бъде осъществен с държавно финансиране.

В действителния свят Русия също беше извадена от всички интернационалните футболни съревнования на клубно и национално равнище под егидата на ФИФА и УЕФА. И международната, и европейската централа постановиха глобата безсрочно - най-малко до привършване на военните дейности на Москва против Украйна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР