Един от водещите доставчици на технологични разплащателни решения за търговци

...
Един от водещите доставчици на технологични разплащателни решения за търговци
Коментари Харесай

Финтех компания с офис в София се продаде за близо 900 млн. долара

Един от водещите снабдители на софтуерни разплащателни решения за търговци Nuvei придобива всички акции на финтех компанията SafeCharge, която има огромен офис в София. Сделката се прави оценка на 889 милиона $.

Бордовете на Nuvei и SafeCharge International Group Limited оповестиха, че на 22 май 2019 година са постигнали единодушие по отношение на изискванията по договорката.

Компанията за разплащания в електронната търговия SafeCharge има към 400 чиновници в целия свят, от които над 120 са основани в България. Придобиването е добра вест за страната, тъй като Nuvei ще резервира наличието си в България. Компанията не планува промени във връзка с активите или изследователските и развойни действия в нашата страна.

Съгласно изискванията на придобиването акционерите на SafeCharge ще имат право да получат 5.55 $ за всеки дял в SafeCharge. Сделката прави оценка SafeCharge на почти 889 милиона $. Акционерите на SafeCharge ще получат авансово оповестения краен дял, написа в известието.

Ръководството на Nuvei показва убеденост, че SafeCharge е атрактивен бизнес с едни от водещите позиции на бързо развиващия се пазар на разплащания за електронната търговия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР