Един от съюзниците на руския опозиционен лидер Алексей Навални е

...
Един от съюзниците на руския опозиционен лидер Алексей Навални е
Коментари Харесай

Противник на Путин насилствено изпратен да служи в арктическа база

Един от съдружниците на съветския опозиционен водач Алексей Навални е бил принудително изпратен да служи в отдалечена арктическа база, заяви самият Навални. Според съперници на политиката на съветския президент Владимир Путин, това е чисто похищение, предава БГНЕС.

Руслан Шавединов, началник на плана в антикорупционната фондация на Навални, изчезна в понеделник, откакто управляващите са влезнали в неговия апартамент в Москва, а по-късно картата на мобилният му телефон е била деактивирана.

Във вторник той е бил открит в загадка база за противовъздушна защита в отдалечения архипелаг Нова Земя в Северния ледовит океан, заяви Навални. " Той е бил лишен нелегално от независимост ", сподели в блога си основният конкурент на президента Владимир Путин, който назова 23-годишния си похитен помощник " политически пандизчия ".

Позицията на съветската страна е, че Шавединов от дълго време е желал да избегне наложителната военна работа. 

Според съветските закони мъжете в страната дават отговор на изискванията за призовка за военна работа, в случай че са на възраст сред 18 и 27 години, и служат на страната си в разстояние на една година. Въпреки това, доста младежи намират странични способи да избегнат наложителната военна работа. 

Според Навални Шавединов има заболяване, което го прави неспособен за военна работа, само че все пак той принудително е свикан и изпратен в арктическата база даже без главно образование.

Вячеслав Гимади, юрист на фондацията на Навални, съобщи, че министърът на защитата Сергей Шойгу и главнокомандващият Путин са директно виновни за това, което той твърди, че е акт на „ похищение “.

Говорителят на Навални Кира Ярмыш, която съжителства с Шавединов, съобщи, че той е работил като лице за контакт на депутатите от опозицията в градския парламент в Москва.

" Може би това е повода това да се е случило ", съобщи Ярмиш пред Франс прес. Тя споделила, че Шавединов е съумял да й се обади от Нова Земя, употребявайки телефони на други хора.

Според Навални на Шавединов не му е разрешено да поддържа връзка с външния свят или да употребява телефон, за разлика от други военнослужещи. " Най-вероятно е назначен специфичен човек, който да следи Шавединов от самото начало ", показва още Навални. 

Говорителят на Путин Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти, че не знае дали Шаведдинов е избягвал отбиването на военната си работа, само че заяви, че „ в случай че е имал призовка и е бил кадърен за работа, то тогава всичко е било направено в строго сходство със закона “.

43-годишният Алексей Навални оказа помощ за организирането на огромни митинги против държавното управление това лято, когато десетки хиляди излязоха на улиците на Москва, с цел да изискат почтени избори, напомнят организациите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР