Един от ръководителите на Ред Бул Хелмут Марко е предложил

...
Един от ръководителите на Ред Бул Хелмут Марко е предложил
Коментари Харесай

Шеф на F1 тим предложил на пилотите да хванат коронавирус

Един от ръководителите на " Ред Бул " Хелмут Марко е предложил водачите да се заразят с ковид, до момента в който сезонът не е почнал. Заради пандемията първите 8 старта във Формула 1 бяха или анулирани, или отсрочени. 76-годишният Марко, който е консултант по моторните спортове в цялата компания " Ред Бул ", предложил всички водачи, в това число и тези от младежката академия, да се съберат на лагер, в който да прекарат заболяването. 

" Всички те са мощни, млади мъже в положително здраве. Така щяха да бъдат подготвени за момента, в който сезонът стартира. Имаме четирима водачи във Формула 1 (по двама в " Ред Бул " и дъщерния тим " АлфаТаури " - б.а.), както и 10 младежи и юноши и концепцията беше да се провежда лагер ", сподели Марко пред австрийската телевизия ORF. Той обаче призна, че останалите от управлението на отбора не са харесали изключително концепцията му: " Да го кажем по този начин: не беше добре призната. "

Марко изясни, че е желал да направи лагер, с цел да може в отбора да са сигурни, че водачите ще са в най-хубавото си физическо положение, когато надпреварите бъдат възобновени. Все още не е ясно по кое време ще стартира сезонът във Формула 1. След анулацията и отлагането на първите 8 старта, под опасност поради пандемията са още надпреварите в Канада, Франция, Австрия и Англия през юни и юли.

Президентът на Формула 1 Чейз Кери разгласи, че се търси вид за превръщане на календара и започване на сезона през лятото. Шефовете на спорта ще се опитат да вместят сред 15 и 18 старта, а не 22, както беше по проект. Сезонът може да продължи до януари 2021 година Марко е загатнал и това, когато е предложил лагера: " Ако имаме сезон с 15 до 18 надпревари, ще бъде доста, доста тежко. Няма опция да подобриш физическата си форма по време на подобен сезон. Така че е идеално да използваме времето в този момент. "

" Ред Бул " провежда Гран при на Австрия, което би трябвало да се организира на 5 юли, а Марко сподели, че към момента не се знае дали надпреварата ще се организира: " В момента би трябвало да си ясновидец, с цел да дадеш прогноза. Не мога да кажа дали 50 000 или 100 000 фенове ще създадат разлика. Критично е да се отворят европейските граници, тъй като фенове от целия свят идват на такива събития. Но е мъчно да се реши по какъв начин вирусът е следен във всяка страна. "

Марко счита, че може да е прекарал ковид през февруари, само че не е сигурен поради ограничавания брой тестове в Австрия : " Смятах, че е тежка простуда, само че признаците пасваха с тези на ковид. Не бях прекарвал толкоз тежко. Не знам дали в действителност е било това, тъй като тестванията са доста лимитирани. Но до момента в който има късмет, желая да бъдат тестван по-късно. "

Той изясни, че от " Ред Бул " също са се присъединили в производството на респиратори: " Производството към този момент стартира, произвеждаме респиратори. Това е огромният плюс на Формула 1 - можем да реагираме на най-големите софтуерни провокации във допустимо най-кратък период, а също така имаме нужната скорост при производството. Ние сме в по този начин наречената ранна лятна почивка от предишния петък, само че производството на тези елементи за държавното управление продължава. "

Марко сподели още, че финансовите загуби за отбора няма да са толкоз огромни, защото болидите няма да се употребяват толкоз доста, до момента в който няма надпревари.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР