Един от работещите в Правителствената информационна служба беше уволнен след

...
Един от работещите в Правителствената информационна служба беше уволнен след
Коментари Харесай

Пиар на правителството удари журналист, уволниха го

Един от работещите в Правителствената осведомителна работа беше уволнен след персонално предписание на премиера Бойко Борисов. Става въпрос за Любомир Методиев.

Методиев си потегля поради случай от събота (18 август), при който, съгласно очевидци, той удря журналистката от вестник " Монитор " Елена Крумова. Чиновникът към този момент се извини за станалото в персоналния си профил във Фейсбук, само че това не е задоволително и съгласно Борисов.

В своя позиция за случилото се АЕЖ-България споделя следното: " Намираме за незадоволително извинението, поднесено от Методиев посредством профила му в обществена мрежа, в което той твърди, че действието е било несъзнателно и “микрофонът отхвръкнал от ръката му”. Тази версия опонира на свидетелствата на голям брой публицисти от други медии. Колегите на Крумова, участвали на място, са били толкоз възмутени от случилото се, че са се обърнали към министър-председателя. Това надали щеше да се случи при несъзнателно действие. Извинението на Методиев е пристигнало едвам след забележката, отправена му от премиера ".

" Правителствената осведомителна работа не може да си разреши да бъде обвързвана с този случай. Подобно държание и отношение към представителите на медиите е недопустимо и е в несъгласие с правилата на работа на Правителствената осведомителна работа ", написа в публично известие на Министерския съвет.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР