Един от продуктите на Xiaomi, които по мое наблюдения се

...
Един от продуктите на Xiaomi, които по мое наблюдения се
Коментари Харесай

Xiaomi Smart Band 8 – още по-функционална и удобна версия на фитнес гривната

Един от продуктите на Xiaomi, които по мое наблюдения се приема доста добре от потребителите и е много издирван, наред със смарт телефоните и другите IoT джаджи, безспорно са умните гривни, които компанията предлага. От край време те се свързват с много преференциална цена и голям брой благоприятни условия, които неведнъж надвишават упованията, които основава тях. През последните години имахме опция да изпробваме доста от тях и по този начин стигнахме до осмата версия на Xiaomi Smart Band. Тя е превъзходен правоприемник на предходната „ чиста версия “. За разлика от модели като Xiaomi Smart Band 7 Pro, който има по-голям екран, вграден GPS и нов систематичен дизайн, който ви разрешава да сменяте по-лесно разнообразни каишки, тя остава по-достъпна, само че и още по-удобна и лека, което я прави желана от мнозина.

Сега имаме Xiaomi Smart Band 8, чиито размер и екран на процедура не са изменени по отношение на предшественика ѝ, само че Xiaomi е сложила доста от характерностите и функционалностите от Xiaomi Smart Band 7 Pro върху нея, тъй че дано забележим какво се е получило, тъй като звучи обещаващо.

Разопаковане

В съпоставяне с предшественика си, опаковката на Xiaomi Smart Mi Band 8 е съвсем непроменена, като се изключи някои шарки и текстура, а аксесоарите в опаковката са съвсем същите, имаме тялото на Xiaomi Smart Band 8, управление, каишка и магнитен кабел за зареждане. Той е съвсем еднакъв с кабела за зареждане на серията Xiaomi Smart Band 7 Pro, тъй като този път Xiaomi Smart Band 8 има сходна конструкция на свързване на каишката и порт за зареждане като 7 Pro, само че както сподели инспекцията – те въпреки всичко са разнообразни.

Всичко е добре подредено и можете безусловно с едно придвижване да го разопаковате и свържете, само че за това по-късно, тъй като първото, което можем да забележим е по какъв начин Xiaomi Smart Mi Band 8 наподобява.

Дизайн

Въпреки че размерът ѝ е доста непосредствен до този на предшественика, в случай че се вгледаме по-отблизо, ще открием редица разлики. Първото и най-важно нещо е, че каишката наподобява по различен метод. Сега тя има нова конструкция, която подкрепя бързото ѝ събаряне. Подобно на обичаен часовник, можете да отстраните едната страна на каишката от нея, като натиснете закопчалката и я издърпате на открито.

Това е в действителност практична смяна, която внася многообразие от визии, които да се съчетават с Xiaomi Smart Band 8. Xiaomi към този момент пусна на пазара каишки от разнообразни материали за Band, като всички те са доста красиви и имат доста налична цена, а и имам вяра, че ще забележим още каишки с разнообразни стилове.

По отношение на материала на корпуса, Xiaomi Smart Band 8 най-сетне има железна рамка и сходно на Smart Band 7 Pro, тя е боядисана посредством развой на галванизиране, което я прави да наподобява доста изискана и по-издръжлива спрямо предходната пластмасова рамка. В съпоставяне с предходната версия, новия тракер е с половин милиметър по-тънък и зоната със датчици в долната част не е толкоз изпъкнала, тъй че можете да получите по-удобно носене.

Екран

Xiaomi Mi Band 8 има същия 1,62-инчов AMOLED екран като своя предходник и рамката не е станала по-тясна, само че с помощта на новия мощен процесор, той към този момент може да ръководи екрана с периодичност на освежаване 60 Hz.

Дори моделът 7 Pro има единствено периодичност на освежаване от 30 Hz. А в действителност с помощта на ниската си цена години наред не се оплаквахме доста от честотата на освежаване на серията. Разбира се, честотата на освежаване от 60 Hz ще донесе огромен подтик на ежедневната приложимост и всичките ви интервенции ще станат доста плавни.

Както се и очакваше Xiaomi вкара функционалността за непрекъснато включен екран (AOD) в тази серия гривни на Xiaomi? И макар, че яркостта му към момента надали е приемлива на слънчева светлина, като се има поради животът на батерията, можете да я настроите да се включва след залез слънце, а гривната поддържа и автоматизирано контролиране на яркостта, тъй че не е нужно да се притеснявате, че AOD ще ви разсъни, когато заспите.

Функции и потребление

Работата  с гривната е доста елементарно. След като я пуснете един път, което най-малко при мен стана откакто я сложих на зарядното за една секунда, можете да я управлявате през сензорния екран много интуитивно. Бързо се научвате кое къде стои и по-късно доста елементарно можете да намерите това, което търсите. Свиква се единствено за няколко минути.

По отношение на потребителския интерфейс и функционалностите, Xiaomi Smart Band 8 към този момент поддържа до над 150 спортни режима, като измежду тях безусловно има всичко, за което можете да се серите. Благодарение на вградения датчик за ускоряване, към този момент разполагаме с евентуално най-лекото сензорно устройство за игри в света. Сложете Xiaomi Smart Band 8, следвайте уроците в Mi fitness APP и можете да размахвате юмруци и да изгаряте калории на всички места и когато и да е.

И нещо любопитно Xiaomi Smart Band 8 разполага и с различен потребен патентован аксесоар, който може да вземете настрана, който ви разрешава да прикрепите Mi band към връзките на обувките си, с цел да проследявате по-добре честотата на крачките си, дължината на крачката и даже удара на стъпалото ви в земята, до момента в който бягате. Режимът pebble дава по-професионален разбор на тичане. Той предлага 13 професионални статистики, както и експертна интерпретация на данни.  Ако сте бегач и желаете да подобрите още повече представянето си, в действителност би трябвало да опитате да следвате професионалните данни, предоставени от този персонален треньор.

Както можете да видите и от фотосите обаче, с подобаващия аксесоар можете да я носите и като украшение, тъй че да не ви пречи на ръката до момента в който спортувате. Макото яйце, което съставлява тя елементарно се трансферира в другите си функции и по този начин още по-вече радва с функционалността си.

Разнообразие на картинки за екрана

В допълнение към даването на повече поддръжка на спортни режими, Xiaomi ни дава и опция, като в магазина за циферблати можете да намерите четири циферблата, представляващи мини игри. Ако сте консуматор на Mi band 5 или band 6, може да се сетите за тях тях.

Да, някои запалянковци от общността на трети страни създадоха сходни мини-игри и даже помощни стратегии за предходната Mi band, като да вземем за пример калкулатори. Много се веселя да видя, че Xiaomi не се пробва а себори с това държание, а внася тези забавни хрумвания в най-новите си артикули.

Живот на батерията

Що се отнася до живота на батерията, Xiaomi твърди, че по-леката Xiaomi Smart Band 8 може да издържи до 16 дни при типична приложимост, а с включена функционалност AOD може да издържиоколо шест дни. Като дълготраен консуматор на Mi band, не се тормозя за живота на батерията, тъй като тук Xiaomi е много почтена по отношение на формалните си данни и по време на носенето на гривната всичко се удостовери, като батерията ѝ по този начин и не свърши за една седмица.

В последна сметка

Е, това е новият Xiaomi Smart Band 8. Въпреки че дизайнът и опаковката му доста наподобяват на предшественика му, Xiaomi в действителност са положили задоволително старания, давайки му доста на практика усъвършенствания, тъй че в случай че сте консуматор на версия от потомство 7, който чете това ревю, въпреки всичко бих ви предложил да преминете към новата Mi band.

Всичко най-малко съгласно мен стартира от цената. А тук тя е под 100 лева Това е отличен артикул, който за тази стойност изненадващо доста се приближава до опциите на много по-скъпи артикули и умни часовници. Да, не трябва да очаквате прекалено много, само че на дребния екран на гривната можете да получите подробна информация за своята интензивност и отмора, като даже елементарно можете да управлявате и известията от мобилния си телефон. А това, изключително на тази цена е повече от прелестно.

Основни характерности

Дисплей – 1.62″ Amoled, 490×192 pix, 326 ppi, 60Hz;
Процесор – Dialog 14706;
GPS;
Функция – екран за пулс, обвързван към кислорода на палубата, последващо яване на съня стреса;
120 състезателен режим;
Свързаност – Bluetooth 5.3;
Водоустойчивост – IP66, 5ATM;
Батерия – 190 mAh, устоя 16 дни без зареждане;
Тегло – 27 гр.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР