Един от проблемите, вълнуващи хората в летните жеги е, че

...
Един от проблемите, вълнуващи хората в летните жеги е, че
Коментари Харесай

Летен хладилник без ток за вилата или пикник, който сами може да си направите

Един от проблемите, вълнуващи хората в летните жеги е, че без ледник продуктите бързо се скапват. Но ето по какъв начин можете да си извършите ледник за вилата, работещ без електричество!

Трябват ви най-обикновени неща, които постоянно са ни на разположение. Само 5 минути и ще имате неповторимата опция да съхранявате артикули и да охлаждате питиета в жегата, даже в случай че наоколо няма ледник.

Трябват ви:

• 2 саксии за цветя (различен размер)
• пясък
• студена вода
• нещо за покритие

Започваме приготвянето на нашия ледник:

1. Залепваме по-малката саксия навътре в по-голямата. Засипваме с пясък пространството сред тях. Пясъкът съхранява температурата навътре в по-малката саксия на правилото на термоса.

 самоделен-хладилник

2. Заливаме пясъка със студена вода от маркуч, а още по-добре е с ледена вода. Добре би било да употребявате и вода от бунар, само че въпреки всичко става и елементарна вода от чешмата.

 летен-хладилник

3. За да може нашият дребен ледник да стартира да работи, наложително го покрийте с похлупак. За да отбраните продуктите от директните слънчеви лъчи, сложете върху саксиите бяла забрадка.

 ледник

4. Резултатът ще се види след 15 минути! Температурата в този ледник ще бъде към 12 градуса, което разрешава ефикасното изстудяване на всевъзможни питиета. Ако непрекъснато добавяте студена вода в пясъка, то ниската температура на самоделния „ ледник “ ще трае доста дълго! С времето тя даже може да стигне до 5 градуса!

 хладилник-за-лятото

Тази обикновена и потребна структура ще ви помогне на вилата или на пикник.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР