Един от принципите на Европа е Европа на регионите .

...
Един от принципите на Европа е Европа на регионите .
Коментари Харесай

Д-р Миглена Владова, Коалиция Възход: Необходима е единна политика за ускорено развитие на регионите

Един от правилата на Европа е " Европа на районите ". Представители на районите от разнообразни европейски страни изготвиха общи каталози на настояванията си. Какво се случва през днешния ден?

Съществува казусът, че и до през днешния ден няма избрана обща тракторвка на понятието " район ". В момента Европа се развива на " две скорости ",и това е видно и коментирано от всички, и което води до повишаване на несъгласията и политико-икономическите разлики. От една страна имаме така наречен развъртян Запад, а от друга незадоволително развъртян Югоизток. И всичко това е в Европейски Съюз. За страдание нашата страна попада във втория кръг страни. След като България стана член на Европейски Съюз – един толкоз мощен и изстрадал блян - стопанският крах вместо да стартира да понижава и да се контролира, той застрашително набъбна. Днес тук ставаме очевидци на застой на производството, деиндустриализация и безспорен стопански разпад. Политиката на Европейски Съюз би трябвало да се насочи към всички райони и да предприеме ограничения за стимурилането на този по този начин бленуван стопански напредък, както и подобряването на качеството на живот. За това са нужни стратегически вложения, стопиране на корупцията и използването на двойни стандарти. Необходима е взаимност към страните от по-слабо развитите райони, които да могат дейно да се възползват от опциите на най-големия пазар в света и да изравнят виталния си стандарт с стопански мощните страни-членки.

Според Вас кои са областите, в които би трябвало да се работи за единни общоевропейски визии и политики?

Разчитаме на опцията да се създаде единна европейска политика за ускореното развиване на районите и трансграничното съдействие, както и общи профилирани органи за защита, правосъдие, включително и в единна законова битка с корупцията и престъпността. За енергийна успеваемост и способи за нашарване на съществуващите енергийни източници, като задачата е да се понижи енергийната взаимозависимост от трети страни. И не на последно място обща европейска политика за сигурност при засилен боен интергритет в структурите на НАТО.

В този подтекст какво е мнението на коалиция Възход във връзка с построяването и действието на обща европейска войска?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР