Един от претендентите за олимпийската титла в мъжкия футболен турнир

...
Един от претендентите за олимпийската титла в мъжкия футболен турнир
Коментари Харесай

Драма прати испанците на полуфинал във футболния турнир

Един от кандидатите за олимпийската купа в мъжкия футболен шампионат на олимпийските игри в Токио - Испания, се класира за полуфиналите по трагичен метод.

Испанците надиграха с 5:2 състава на Кот д’Ивоар след продължения. Резултатът в постоянното време беше 2:2. Африканците изненадващо поведоха в 10-ата минута, когато Ерик Байи засече центриране от корнер. В 30-ата участвалият на Евро 2020 Дани Олмо изравни с първия си гол през това лято, откакто се възползва от груба неточност на Вилфрид Синго. През второто полувреме испанците упражниха напън, само че все пак Макс Градел ги шокира със своя гол в първата минута на добавеното време. Веднага по-късно Рафа Мир влезе в игра и към 60 секунди по-късно възвърне равенството, с което прати мача в продължения.

В 98-ата минута Байи игра с ръка в наказателното си поле и след ревизиране с ВАР съдията уточни бялата точка, откъдето Микел Оярсабал беше прецизен. До края на мача Мир стана първият състезател с хеттрик в елиминационна среща на олимпийски игри от Пекин 2008 насам след нови два гола в 117-ата и 121-ата минути, като му асистираха другите двама голмайстори за иберийците през днешния ден.

Така Испания ще играе на полуфинал, където във вторник ще се изправи против домакините от Япония или Нова Зеландия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР