Един от подаръците, които началникът на полската полиция получил по

...
Един от подаръците, които началникът на полската полиция получил по
Коментари Харесай

Какво се е взривило в ръцете на началника на полската полиция

Един от подаръците, които началникът на полската полиция получил по време на работно посещаване в Украйна, се взриви, се споделя в публично известие на Министерство на вътрешните работи. Съобщението беше оповестено след многочасови клюки за повода за детонацията в Главното ръководство на полицията (ГУП), при която беше ранен ръководителят й военачалник Ярослав Шимчик, написа полският ежедневник " Газета Виборча ".

От четвъртък сутринта в медиите се популяризират клюки за. В сряда вечерта пред постройката се появиха специалисти по експлозиви, а импровизирано бе обявено, че е ранен шефът на Националната полиция военачалник Ярослав Шимчик.

След 14.30 часа бе публикувано формалното известие от Министерство на вътрешните работи. Според ведомството детонацията е избухнала в сряда в 7.50 ч. сутринта в помещение, прилежащо на офиса на полицейския комендант.

Както се оказва, един от подаръците, които комендантът е получил по време на работно посещаване в Украйна на 11-12 декември, се е взривил. В Украйна той се срещна с управлението на украинската полиция и Спешна помощ.

" В резултат на детонацията комендантът получи леки пострадвания и от през вчерашния ден е в болничното заведение. Цивилен чиновник на Главното полицейско ръководство също получи леки пострадвания, които не постановиха хоспитализация. Полската страна се обърна към украинската страна с молба условие за даване на съответните пояснения. Със случая през цялото време се занимават прокуратурата и съответните служби ", се споделя в известието.

В отчета обаче не се показва за какъв " подарък " става дума и какви пострадвания е получил военачалник Шимчик. По предварителни данни на вестника отговорен за гърмежа е гранатомет, който ненадейно е гръмнал , когато служители на реда са си играли с него на закрито.

Междувременно полският портал " Онет " оповестява (според информация от негови неофициални източници в службите), че основният комендант самичък е стрелял с гранатомета, без да чака оръжието да бъде заредено . Главната дирекция към момента не е коментирала тези известия.

Както излиза наяве, военачалник Шимчик е откаран в болничното заведение на Министерство на вътрешните работи. Вследствие на гърмежа той е изгубил слуха си. В първите часове от наблюдението на коменданта заведението беше затворено за нови пациенти по напътствие на държавните органи.

Не е известно кой е вторият потърпевш при случая. Според министерството мъжът е с пострадвания, " неналагащи хоспитализация ".

Първата вест за случая беше обявена от радио ZET, което попита прессекретаря на полската полиция Мариуш Чиарка за случая. " Знаем сигурно, че таванът се е срутил в охранителните пространства на ГУП . Комисията би трябвало да ревизира положението му. Все още не мога да стигна до такава степен ", сподели той в ефир. Помолен от " Газета Виборча " за детайлности, той единствено добави, че случаят се е случил на " секретно място ", тъй че не може да даде повече детайлности.

Това провокира вълна от клюки. След като се появиха информации, че за детонацията е отговорен гранатомет, в интернет започнаха да се носят слухове - да вземем за пример, че по коменданта е било стреляно извън или че оръжието е избухнало в ръцете му. Версиите, изнесени в обособени медии, се разграничават, което се свързва с разнообразни версии на очевидци на случая.

Вестникът е съумял да беседва с човек, непосредствен до обкръжението на ГУП, който удостовери, че разнообразни клюки се носят и измежду полицията. Например е било чуто, че на всички полски коменданти е подредено да пускат компактно завесите на прозорците на офисите си. Хаосът се усложнява от обстоятелството, че след детонацията наоколо до постройката се появи кола за спешна помощ по отношение на рухването на служащ от строително скеле. Това удостовери Пьотр Овчарски, представител на столичната Бърза помощ, като обаче добави, че няма информация това да има нещо общо с детонацията. Предполага се обаче, че служащият е паднал от скелето поради взривната вълна, породена от случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР